"Alltid et steg foran."

160-årsjubileet for Kintaro Hattoris fødsel er markert med en spesiell Astron GPS Solar-klokke. Da Seikos grunnlegger Kintaro Hattori ble født i 1860 i sentrum av Tokyo, gjennomgikk Japan store sosiale og industrielle endringer da landet tok sin plass på verdensscenen etter mer enn to århundrer med selvpålagt isolasjon.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti


Det var en tid med muligheter, og ingen forstod de bedre enn Kintaro. I en alder av bare 17 år startet han sin egen klokkeproduksjon hjemme hos seg selv. Bare fire år senere grunnla han sitt eget selskap for å reparere, importere og selge klokker. Under hans ledelse vokste hans nye selskap til å bli Japans fremste klokkeprodusent.Det var med god grunn at han snart ble kjent i Japan som: Kongen av klokker i øst.

I dag feirer Seiko på stolt vis både livet, karrieren og prestasjonene til grunnleggeren med en limitert utgave av Astron GPS Solar som illustrerer til perfeksjon Kintaros visjon om Seiko: «Alltid et steg foran.»

Seiko Astron. Verdensledende innen GPS-solteknologi.

I 2012 demonstrerte Seiko sitt lederskap innen høyteknologisk urmakerkunst med verdens første GPS Solar-klokke. Ved å koble seg til GPS-nettverket, tilpasser Astron seg til hver tidssone på jorden. Uret får all den energien det trenger fra lys og trenger derfor aldri batteribytte. Klokken gir deg lokal tid med høy presisjon på håndleddet, uansett hvor på jorden du befinner deg. I dag, åtte år senere, driver den nyeste generasjonen av Astron GPS Solar-teknologien den nye Kintaro Hattori 160-årsjubileumsklokken og er med på den lange listen over horologiske innovasjoner, inkludert verdens første kvartsur i 1969, som eksemplifiserer Kintaros filosofi og som har bevart Seiko i teten innen urmaker-teknologi.

Urkassen og armbåndet er i titan med et ripesikkert hardt belegg. Bezelen er laget av Zirconia-keramikk og har seksten fasetter, en for hvert tiår siden Kintaros fødsel. Med sine dype sorte toner, detaljer i gull og høyglanset effekt, gir klokken et særpreget utseende på håndleddet som hedrer grunnleggeren.

Bakkassen bærer Kintaro sitt navn og tre symboler om hans arv. Varemerket "S" som han registrerte i 1900, står i midten. Hans motto «alltid et steg foran» står over og navnet Seiko som først ble brukt i 1924, i kanten.Klokken tilbys i et spesielt etui symbolisert med en "S" og inkluderer et kort med en melding fra Kintaros oldebarn og selskapets nåværende styreleder og administrerende direktør, Shinji Hattori. Klokken vil være tilgjengelig i Kintaros fødselsmåned oktober i Seiko Boutiques og hos utvalgte urmakere over hele verden.

Pris NOK 46 950