2021 blir merkeår for Aston Martin og Girard-Perregaux

Aston Martin kommer i år endelig tilbake til Formel 1 sirkuset. Og nå har de fått med seg en partner i Girard-Perregaux. For oss som er klokkeinteresserte betyr det antagelig at vi kan vente oss en lengre rekke limiterte utgivelser fra Girard-Perregaux.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


Girard-Perregaux er ikke et velkjent klokkemerke her på berget, men de har vært i drift siden 1791 og må med det sies å være et av de klassiske store klokkemerkene. I 1975 lanserte de sin første klokke i Laureato serien, som siden er blitt et ikonisk Girard-Perregaux design.
Girard-Perregaux var også det første klokkehuset som trakk et konstruksjonselement i urverket frem som et viktig designelement. Med sin tourbillon med synlige broer i gull, eller «Three Golden Bridges» som de sier selv. Disse tre broene er siden blitt et velkjent designelement hos Girard-Perregaux.

At klokkehus og bilmerker samarbeider er et velkjent trekk. Det starter ofte som et strategisk samarbeide på Formel 1 banen, men fortsetter oftest over i et kommersielt samarbeide. Se på Mercedes AMG og IWC, eller Richard Mille og McLaren.

Aston Martin og Girard-Perregaux er begge ikoniske. Både i hver sin historie, samt på design og teknologi. At disse to merkene traff hverandre i et strategisk samarbeide er ikke merkelig. Så gjenstår det nå å se om de klarer å omsette dette samarbeidet til klokker som vi ønsker oss. Og som vi klarer å få tak i her i Norge.