ACCUTRON 60 år og feiret i New York

Verdens første hel-elektroniske ur fra 1960 ble feiret rett før jul med en lysfest på Empire State bygningen i New York hvor merket har sitt hovedkontor. Samtidig ble en ny serie innovative Accutron modeller med fokus på fremtiden, lansert.


Skrevet av Red./partner


De grunnleggende prinsippene i mekanisk urmakeri har i hovedsak vært uendret i hundrevis av år, men det skjer at teknologien utfordres av kreative urmakere.  Det skjedde bla. i 1960 da Accutron uret opprinnelig ble lansert.  Accutron var verdens første hel-elektroniske ur. Det ble utviklet og lansert av det amerikanske urmerket Bulova, og bød den gangen på den mest nøyaktige mekanisme for tidtagning som noensinne hadde sett dagens lys. Urets grunnleggende teknologi ble senere en integrert komponent i det amerikanske romprogram, og Accutron-logoen ble et symbol på den størst mulige nøyaktighet innenfor tidtagning.

Fra venstre Accutron Spaceview 2020 - Accutron Spaceview DNA

Etter å ha vært toneangivende innenfor elektronisk urmakeri i et tiår ble Accutron, da de japanske kvartsverker gjorde sitt inntog, forvist til samlere, men modellen hadde etterlatt seg et avtrykk og ble aldri glemt!

På slutten av 2020, det året hvor Accutron fylte 60, er det endelig innovativt nytt fra merket - Accutron er gjenfødt i en form som både viser en nytenkning vedr. eksisterende teknologi og en demonstrasjon av at nye tekniske løsninger stadig kan gjøre en forskjell i opplevelsen av ​​tid. Det nye Accutron (som i dag er et uavhengig brand innenfor Citizen Group) har to nye fokus modeller:  Spaceview 2020 og Spaceview DNA.

Accutron Spaceview 2020.En gjenskapelse av 1960 modellen med åpent skivedesign og signaturgrønn bakgrunn. Leveres i stålutgave med sort skinnrem og foldelås i stål. Pris kr  34.645
Spaceview 2020 Ltd Edition 300 ex.En limitert deluxe utgave med grønn krans som produseres i bare 300 ex.Leveres med boken “From the Space Age to the Digital Age”.Pris kr 41.995

De nye modellene er grunnleggende kvartsur, idet de inneholder et batteri som aktiverer selve verkets funksjon. Men der hvor klassiske kvartsur drives 100% av batteri som jevnlig skal skiftes, er Accutron bygget opp omkring en elektrostatisk motor som roterer og gjenopplades når håndleddet beveges.

Den elektrostatiske energien skapes av to turbiner som roterer med høy fart imellom to elektroder som er festet til verket. Energien oppsamles i en akkumulator og aktiverer to små motorer hvorav den ene styrer sekundviserens flytende gang, og den andre som er en step-motor, styrer time-/minuttvisernes trinnvise gang. Motorene er synkroniserte via integrert kretsløp og gir en +/- 5 sekunders presisjon pr måned.

Urverket skaper et unikt lysspill som er både designmessig og estetisk fascinerende å følge både i dagslys og i mørke.

Accutron Spaceview DNA

Accutron Spaceview DNA er en nytenkning av 1960 modellen. Den er rettet mot den nye generasjon med minimalistisk estetisk uttrykk og sci-fi detaljer. Fås i fire utgaver til kr 34.645

Forhandler i Norge
Urmaker Thorbjørnsen i Stavanger