ACCUTRON 60 år og feiret i New York

Verdens første hel-elektroniske ur fra 1960 ble feiret rett før jul med en lysfest på Empire State bygningen i New York hvor merket har sitt hovedkontor. Samtidig ble en ny serie innovative Accutron modeller med fokus på fremtiden, lansert.


Skrevet av Red./partner


De grunnleggende prinsippene i mekanisk urmakeri har i hovedsak vært uendret i hundrevis av år, men det skjer at teknologien utfordres av kreative urmakere.  Det skjedde bla. i 1960 da Accutron uret opprinnelig ble lansert.  Accutron var verdens første hel-elektroniske ur. Det ble utviklet og lansert av det amerikanske urmerket Bulova, og bød den gangen på den mest nøyaktige mekanisme for tidtagning som noensinne hadde sett dagens lys. Urets grunnleggende teknologi ble senere en integrert komponent i det amerikanske romprogram, og Accutron-logoen ble et symbol på den størst mulige nøyaktighet innenfor tidtagning.

Fra venstre Accutron Spaceview 2020 - Accutron Spaceview DNA

Etter å ha vært toneangivende innenfor elektronisk urmakeri i et tiår ble Accutron, da de japanske kvartsverker gjorde sitt inntog, forvist til samlere, men modellen hadde etterlatt seg et avtrykk og ble aldri glemt!

På slutten av 2020, det året hvor Accutron fylte 60, er det endelig innovativt nytt fra merket - Accutron er gjenfødt i en form som både viser en nytenkning vedr. eksisterende teknologi og en demonstrasjon av at nye tekniske løsninger stadig kan gjøre en forskjell i opplevelsen av ​​tid. Det nye Accutron (som i dag er et uavhengig brand innenfor Citizen Group) har to nye fokus modeller:  Spaceview 2020 og Spaceview DNA.

Accutron Spaceview 2020.En gjenskapelse av 1960 modellen med åpent skivedesign og signaturgrønn bakgrunn. Leveres i stålutgave med sort skinnrem og foldelås i stål. Pris kr  34.645
Spaceview 2020 Ltd Edition 300 ex.En limitert deluxe utgave med grønn krans som produseres i bare 300 ex.Leveres med boken “From the Space Age to the Digital Age”.Pris kr 41.995

De nye modellene er grunnleggende kvartsur, idet de inneholder et batteri som aktiverer selve verkets funksjon. Men der hvor klassiske kvartsur drives 100% av batteri som jevnlig skal skiftes, er Accutron bygget opp omkring en elektrostatisk motor som roterer og gjenopplades når håndleddet beveges.

Den elektrostatiske energien skapes av to turbiner som roterer med høy fart imellom to elektroder som er festet til verket. Energien oppsamles i en akkumulator og aktiverer to små motorer hvorav den ene styrer sekundviserens flytende gang, og den andre som er en step-motor, styrer time-/minuttvisernes trinnvise gang. Motorene er synkroniserte via integrert kretsløp og gir en +/- 5 sekunders presisjon pr måned.

Urverket skaper et unikt lysspill som er både designmessig og estetisk fascinerende å følge både i dagslys og i mørke.

Accutron Spaceview DNA

Accutron Spaceview DNA er en nytenkning av 1960 modellen. Den er rettet mot den nye generasjon med minimalistisk estetisk uttrykk og sci-fi detaljer. Fås i fire utgaver til kr 34.645

Forhandler i Norge
Urmaker Thorbjørnsen i StavangerNyheter

WatchMore

Brandnews

Watchvideo

 • Reverso Tribute Nonantième | Jaeger-LeCoultre

  See more
 • Oris: Introducing the AquisPro Date Calibre 400

 • Historien om Kintaro Hattori

  Commemorative Movie of His 160th Anniversary

 • The IWC Pilot's Watch Chronograph Edition

  "Tribute to 3705"

  See more
 • The TAG Heuer

  Carrera Porsche Chronograph 44mm Calibre Heuer 02

 • MeisterSinger – med fokus på øyeblikkene!

  Livet blir ikke målt i minutter og sekunder, men i øyeblikk er et slagord som fanger selve essensen til sveitsiske MeisterSinger.

  See more
 • Seiko Prospex SPB191

  Se unboxing av Seiko Prospex SPB191 "Shogun"

 • The 2021 Zenith Chronomaster Sport

  A sharp new look outside, a significant boost inside.

 • Seiko Presage Unboxing

  Se unboxing av Seiko Presage SRPE41J1 

 • Rolex Sky-Dweller på OysterFlex

  Blant de aller mest avanserte klokkene i Rolex’ katalog finner vi Sky-Dweller – en klokke som både har visning av to tidssoner og årskalender.

  See more
 • På hånden: The Longines Spirit 40 mm

  I fjor høst lanserte Longines sin nye Spirit kolleksjon. Med øket fokus på nøyaktighet og presisjon i en klassisk pilotklokke innpakning, så regnes lanseringen som en av de viktigste for Longines de seneste årene.

  See more
 • Respekt til Oris

  Oris hever nå standarden for sine nye klokker med et flunka nytt egenprodusert urverk. I dag lanseres urverket i en ny Oris Aquis Date. Les mer om klokken her:

  See more
 • MeisterSinger

  - the single-hand watch brand

  See more
 • Breitling SuperOcean Heritage 57

  Med sitt kule og avslappede uttrykk er Breitlings SuperOcean Heritage 57 en klokke som sender tankene tilbake mot slutten av 1950-tallet.

  See more
 • Breitling lanserer Chronomat for damene

  Les artikkel publisert hos The Watch

  See more
 • Kronaby

  Hvordan virker smartklokken fra Kronaby Sweden?
   

  See more
 • The New H. Moser & Cie.

  Streamliner Flyback Chronograph Automatic Funky Blue

  See more
 • Von Doren - Uræd

  Som kanskje mange vet er mannen bak Von Doren, Øyvind Von Doren Asbjørnsen, tidligere filmskaper. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at merket aktivt bruker videoer i markedsføringen.

  See more
 • Bell & Ross BR 05 Chrono

  I fjor høst lanserte Bell & Ross sin BR 05, som selskapets svar på den «horologiske flodbølgen» av sportsklokker med integrert lenke som har blitt lansert den senere tiden. En kategori klokker som er viktigere enn noen gang og hvis popularitet ikke virker å avta. Nå utvider Bell & Ross sin kolleksjon - med stoppeklokkefunksjon i den helt nye BR 05 Chrono.

  See more
 • Edox - Delfin Mecano Documentary

  Se dokumentar om Delfina Mecano modellen fra Edox

  See more
 • Maurice Lacroix Aikon Venturer

  Unboxing av den nye Maurice Lacroix Aikon Venturer

  See more
 • Seiko Prospex Alpinist SPB199J1 Unboxing.

  Se unboxing av den nye Seiko Prospex alpininst.

  See more
 • Omega on deck

  The 36th edition of the “Auld Mug” will mark OMEGA’s third time as Official Timekeeper. Having already timed the America’s Cup in 2000 and 2003, we’re back on board in 2021. Proud to serve the world’s best sailors on the waters of Auckland’s Waitemata Harbour and deliver split-second precision, even in the choppiest seas.

  See more
 • Silver Snoopy

  OMEGA Presents: The Speedmaster “Silver Snoopy Award” 50th Anniversary

  See more

Artikler