Alpina Startimer Pilot Heritage Automatic

Sveitsiske Alpina har en innholdsrik historie siden den spede begynnelsen i 1883. I 2015 lanserte selskapet sin Startimer Pilot Heritage, og som navnet antyder var det en lansering som sendte et tydelig nikk til selskapets klassiske pilotklokker. Nå kommer en ny variant av publikumsfavoritten - og denne gangen med et selvtrekkende urverk på innsiden.


Skrevet av Jørgen Erdahl


I likhet med 2015-utgaven kommer også nyeste Startimer Pilot Heritage i et begrenset opplag på 1883 eksemplarer, men størrelsen reduseres til langt mer anvendelige 44 millimeter (fra forgjengerens massive 50). Likevel får du alle ingrediensene som sender tankene tilbake til de klassiske piloturene fra tiden rundt siste verdenskrig, herunder store og lettleste numeraler og den store og riflete kronen.

Hengslet baklokk
Den matte sorte skiven huses i en kasse av rustfritt stål, komplett med et klassisk hengslet baklokk (hunter case-back). Skiven for øvrig har minuttskala langs ytterkanten, mens både 12- og 24-timersmarkeringer kombineres med datovisningen klokken tre. Alpina har valgt beige farge på det selvlysende materialet, og forsterker med det de historiske knytningene ytterligere. En liten touch av rød farge på sekundviserens motvekt bryter med det ellers monotone uttrykket.

Mens 2015-utgaven kom med et manuelt verk blir årets lansering utstyrt med et selvtrekkende verk i form av AL-525. Det er et Sellita SW200-1 med Alpinas karakteristiske sorte rotor – synlig gjennom safirglasset som ligger gjemt under baklokket. Det gir en gangreserve på litt sparsommelige 38 timer.

Internasjonal pris er 1.195 euro.