Arven etter F.A Lange – og 3 nyheter

Dette er året hvor Glashüttes mest kjente klokkehus har all grunn til å feire. Det er 175 år siden F.A. Lange startet produksjon av høykvalitetsklokker i Glashütte, og det er også 30 år siden A.Lange & Söhne kom opp å stå igjen etter reetableringen av Tyskland.
Og som ethvert klokkemerke med noe å feire så slår A.Lange & Söhne på stortromma under årets Watches & Wonders Shanghai. Det lanseres 3 limiterte klokker i deres egen «HoneyGold» og med helt ny finishering på urverk og skiver.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


For 175 år siden la Ferdinand Adolph Lange grunnstenene for det som etterhvert skulle bli en tysk klokkeregion helt på linje med klokkestorebror Sveits. Fra en beskjeden oppstart 7.desember 1845 vokste Glashütte sakte, men sikkert frem til å bli det klokkemekka det er i dag. Alt dette kan spores tilbake til F.A Lange sin vilje til å dele kunnskap og oppfordre sine ansatte til å starte sine egne selskaper i Glashütte.

Fortsatt er det tradisjon for A.Lange & Söhne sine urmakere å sammenflette innovasjon og håndverk. Denne tradisjonen videreføres i årets tre jubileumsmodeller, betegnet «Homage to F.A Lange».

Det sies fra A.Lange & Söhne at deres egen gullegering «honey gold» er tøffere og hardere å maskinere enn platinum. Dette er egenskaper som gir en høy holdbarhet og ripebestandighet. Derfor trekkes gjerne «honeygold» frem som foretrukket materiale på jubileumsmodellene til A.Lange & Söhne.

Mest av alt gir honninggullet en flott gylden innpakning til de tre nye modellene i 1815-familien. I tillegg er broene dekorert med en kornet finish og hver av klokkene har fått en spesiell skive.


1815 THIN HONEYGOLD

Med diameter på 38 mm og en tykkelse på kun 6.3 mm er dette en elegant dressklokke. En intrikat skive med railway minuttskala og time-/minuttvisere gir et sobert uttrykk på en vakker håndlaget emaljeskive.
Klokken er limitert til 175 stk, og har oppgitt pris på 350.000 kr.

 


1815 RATTRAPANTE HONEYGOLD

Dette er den reneste splitsekund komplikasjonsklokken fra A.Lange & Söhne noensinne. En moderne klassiker hvor Honey Gold kassen også for første gang kombineres med en sort skive.
Klokken er limitert til 100 stk, og har oppgitt pris på 1.380.000 kr.

 


TOURBOGRAPH PERPETUAL HONEYGOLD

Denne klokken må ses som bevis på A.Lange & Söhne sitt ønske om å pushe grenser. To av fem komplikasjoner – tourbillon og kjede/drivhjul (fusée-and-chain) – har kun til oppgave å øke presisjonen til urverket. Denne presisjonsoverføringen av kraft gir en perfekt interaksjon mellom kronograf-, splitsekund- og evighetskalenderkomplikasjonene.

 

På skiven har A.Lange & Söhne gjort en helt ny vending. En sort rodiumbelagt “honeygold” skive med hevede tallindekser og skala som gyldent skinner igjennom den sorte bakgrunnen. Klokken er limitert til 50 stk, og har oppgitt pris på 5.300.000 kr


1815 THIN HONEYGOLD
1815 RATTRAPANTE HONEYGOLD
TOURBOGRAPH PERPETUAL HONEYGOLD


Nyheter

WatchMore

Brandnews

Watchvideo

 • Reverso Tribute Nonantième | Jaeger-LeCoultre

  See more
 • Oris: Introducing the AquisPro Date Calibre 400

 • Historien om Kintaro Hattori

  Commemorative Movie of His 160th Anniversary

 • The IWC Pilot's Watch Chronograph Edition

  "Tribute to 3705"

  See more
 • The TAG Heuer

  Carrera Porsche Chronograph 44mm Calibre Heuer 02

 • MeisterSinger – med fokus på øyeblikkene!

  Livet blir ikke målt i minutter og sekunder, men i øyeblikk er et slagord som fanger selve essensen til sveitsiske MeisterSinger.

  See more
 • Seiko Prospex SPB191

  Se unboxing av Seiko Prospex SPB191 "Shogun"

 • The 2021 Zenith Chronomaster Sport

  A sharp new look outside, a significant boost inside.

 • Seiko Presage Unboxing

  Se unboxing av Seiko Presage SRPE41J1 

 • Rolex Sky-Dweller på OysterFlex

  Blant de aller mest avanserte klokkene i Rolex’ katalog finner vi Sky-Dweller – en klokke som både har visning av to tidssoner og årskalender.

  See more
 • På hånden: The Longines Spirit 40 mm

  I fjor høst lanserte Longines sin nye Spirit kolleksjon. Med øket fokus på nøyaktighet og presisjon i en klassisk pilotklokke innpakning, så regnes lanseringen som en av de viktigste for Longines de seneste årene.

  See more
 • Respekt til Oris

  Oris hever nå standarden for sine nye klokker med et flunka nytt egenprodusert urverk. I dag lanseres urverket i en ny Oris Aquis Date. Les mer om klokken her:

  See more
 • MeisterSinger

  - the single-hand watch brand

  See more
 • Breitling SuperOcean Heritage 57

  Med sitt kule og avslappede uttrykk er Breitlings SuperOcean Heritage 57 en klokke som sender tankene tilbake mot slutten av 1950-tallet.

  See more
 • Breitling lanserer Chronomat for damene

  Les artikkel publisert hos The Watch

  See more
 • Kronaby

  Hvordan virker smartklokken fra Kronaby Sweden?
   

  See more
 • The New H. Moser & Cie.

  Streamliner Flyback Chronograph Automatic Funky Blue

  See more
 • Von Doren - Uræd

  Som kanskje mange vet er mannen bak Von Doren, Øyvind Von Doren Asbjørnsen, tidligere filmskaper. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at merket aktivt bruker videoer i markedsføringen.

  See more
 • Bell & Ross BR 05 Chrono

  I fjor høst lanserte Bell & Ross sin BR 05, som selskapets svar på den «horologiske flodbølgen» av sportsklokker med integrert lenke som har blitt lansert den senere tiden. En kategori klokker som er viktigere enn noen gang og hvis popularitet ikke virker å avta. Nå utvider Bell & Ross sin kolleksjon - med stoppeklokkefunksjon i den helt nye BR 05 Chrono.

  See more
 • Edox - Delfin Mecano Documentary

  Se dokumentar om Delfina Mecano modellen fra Edox

  See more
 • Maurice Lacroix Aikon Venturer

  Unboxing av den nye Maurice Lacroix Aikon Venturer

  See more
 • Seiko Prospex Alpinist SPB199J1 Unboxing.

  Se unboxing av den nye Seiko Prospex alpininst.

  See more
 • Omega on deck

  The 36th edition of the “Auld Mug” will mark OMEGA’s third time as Official Timekeeper. Having already timed the America’s Cup in 2000 and 2003, we’re back on board in 2021. Proud to serve the world’s best sailors on the waters of Auckland’s Waitemata Harbour and deliver split-second precision, even in the choppiest seas.

  See more
 • Silver Snoopy

  OMEGA Presents: The Speedmaster “Silver Snoopy Award” 50th Anniversary

  See more

Artikler