Arven etter F.A Lange – og 3 nyheter

Dette er året hvor Glashüttes mest kjente klokkehus har all grunn til å feire. Det er 175 år siden F.A. Lange startet produksjon av høykvalitetsklokker i Glashütte, og det er også 30 år siden A.Lange & Söhne kom opp å stå igjen etter reetableringen av Tyskland.
Og som ethvert klokkemerke med noe å feire så slår A.Lange & Söhne på stortromma under årets Watches & Wonders Shanghai. Det lanseres 3 limiterte klokker i deres egen «HoneyGold» og med helt ny finishering på urverk og skiver.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


For 175 år siden la Ferdinand Adolph Lange grunnstenene for det som etterhvert skulle bli en tysk klokkeregion helt på linje med klokkestorebror Sveits. Fra en beskjeden oppstart 7.desember 1845 vokste Glashütte sakte, men sikkert frem til å bli det klokkemekka det er i dag. Alt dette kan spores tilbake til F.A Lange sin vilje til å dele kunnskap og oppfordre sine ansatte til å starte sine egne selskaper i Glashütte.

Fortsatt er det tradisjon for A.Lange & Söhne sine urmakere å sammenflette innovasjon og håndverk. Denne tradisjonen videreføres i årets tre jubileumsmodeller, betegnet «Homage to F.A Lange».

Det sies fra A.Lange & Söhne at deres egen gullegering «honey gold» er tøffere og hardere å maskinere enn platinum. Dette er egenskaper som gir en høy holdbarhet og ripebestandighet. Derfor trekkes gjerne «honeygold» frem som foretrukket materiale på jubileumsmodellene til A.Lange & Söhne.

Mest av alt gir honninggullet en flott gylden innpakning til de tre nye modellene i 1815-familien. I tillegg er broene dekorert med en kornet finish og hver av klokkene har fått en spesiell skive.


1815 THIN HONEYGOLD

Med diameter på 38 mm og en tykkelse på kun 6.3 mm er dette en elegant dressklokke. En intrikat skive med railway minuttskala og time-/minuttvisere gir et sobert uttrykk på en vakker håndlaget emaljeskive.
Klokken er limitert til 175 stk, og har oppgitt pris på 350.000 kr.

 


1815 RATTRAPANTE HONEYGOLD

Dette er den reneste splitsekund komplikasjonsklokken fra A.Lange & Söhne noensinne. En moderne klassiker hvor Honey Gold kassen også for første gang kombineres med en sort skive.
Klokken er limitert til 100 stk, og har oppgitt pris på 1.380.000 kr.

 


TOURBOGRAPH PERPETUAL HONEYGOLD

Denne klokken må ses som bevis på A.Lange & Söhne sitt ønske om å pushe grenser. To av fem komplikasjoner – tourbillon og kjede/drivhjul (fusée-and-chain) – har kun til oppgave å øke presisjonen til urverket. Denne presisjonsoverføringen av kraft gir en perfekt interaksjon mellom kronograf-, splitsekund- og evighetskalenderkomplikasjonene.

 

På skiven har A.Lange & Söhne gjort en helt ny vending. En sort rodiumbelagt “honeygold” skive med hevede tallindekser og skala som gyldent skinner igjennom den sorte bakgrunnen. Klokken er limitert til 50 stk, og har oppgitt pris på 5.300.000 kr


1815 THIN HONEYGOLD
1815 RATTRAPANTE HONEYGOLD
TOURBOGRAPH PERPETUAL HONEYGOLD