Audemars Piguet lanserer en ny generasjon Royal Oak Offshore

Royal Oak er og blir et av verdens aller største klokkeikoner. Med kronograffunksjon og et usjenert ytre har også storebror, Royal Oak Offshore, blitt en publikumsfavoritt for mange. Nå kommer nyeste tolkning av den robuste dykkerklokken, med en rekke forbedringer i ermet.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Selv om Royal Oak Offshore har kommet i en rekke nytolkninger og utgaver, må vi faktisk helt tilbake til starten på 2000-tallet for å finne sist Audemars Piguet gjorde like vesentlige endringer på modellen. Årets nylansering beholder riktignok mange av modellseriens ikoniske særtrekk, men observante øyne vil finne at en rekke små endringer, både på ut- og innside, som sammen gjør modellen klar for nye utfordringer.

Mange forbedringer
Rekken endringer er vesentlig i pressematerialet fra Audemars Piguet. Først og fremst er kassestørrelsen redusert fra 44 til 43 millimeter, hvor ergonomiske endringer skal være vel så viktige for optimal bærekomfort. Nytt er også systemet for å bytte rem, helt uten bruk av verktøy, som virker å nesten ha blitt en bransjestandard de seneste årene.

Også skivens velkjente «Méga Tapisserie»-mønster har fått en lett overhaling, med skarpere detaljer som skal gi bedre kontrast mot underskivene. Også på innsiden har det skjedd store forandringer, og nyeste generasjon har nå selskapets eget kaliber 4401 som mekanisk motor. Det betyr et moderne selvtrekkende kronografurverk med flyback-funksjon og 70 timer gangreserve. Finishen på urverket kan studeres gjennom safirglass på baksiden, med rotoren i 22 karats gull spiller hovedfiolin.

Ved lansering kommer modellen i flere ulike materialer, herunder rustfritt stål, roségull og titan. Disse, med unntak av titanutgaven, kombineres med en bezel i ripefri keramikk. Oppgitt pris for utgavene i stål er 34.500 sveitsiske franc, eller rundt regnet 330.000 norske kroner.