Baume & Mercier lanserer Riviera Baumatic

Med introduksjonen av sitt egenutviklede Baumatic-urverk i 2018, gjorde Baume & Mercier det helt klart at de er til å regne med i det vanskelige mellomsegmentet. Nå kommer nyeste kapittel i Riviera-kolleksjonens historie. Selvsagt med muligheten for Baumatic på innsiden.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Samtidig som verdens viktigste klokkemesse – Watches & Wonders Genève – åpner sine digitale dører, slipper Baume & Mercier femte generasjon av sin sporty penklokke, Riviera. Opprinnelig lansert i 1973 er klokken det nye flaggskipet i selskapets kolleksjon, med en allsidighet som inviterer til både hverdags og fest.

1970-tallet markerte et markant skifte innen mekanisk klokkeindustri, med en fornyet visjon på hva en luksusklokke representerte. De klassiske og små armbåndsurene, gjerne i edelt metall, hadde lenge regjert på den horologiske rangstigen, men luksussportsklokkens inntreden skulle utfordre det i mange tiår fremover.

Sporty eleganse i fornyet form

Baume & Merciers svar på luksussportsklokken, eller klokkeverdenens SUV om du vil, kom i form av Riviera. En karakteristisk klokke med 12-kantet bezelring, huset i en maskulin og sterk kasse av stål og integrert lenke.

Siden første versjon har Riviera kommet i flere ulike varianter, før man nå lanserer den femte. En modernisert utgave, hvor toppmodellene benytter det viktige Baumatic på innsiden, mens mer prisgunstige alternativer også blir tilgjengelige med Sellita-verk. For Baumatic-variantene gir det moderne tekniske egenskaper, som fem dagers gangreserve, høy nøyaktighet og høy motstandsdyktighet mot eksterne krefter som magnetisme.

For anledningen har Baume & Mercier valgt markante skruhoder i bezelringen og en blå eller grå gjennomsiktig skive (hvor sistnevnte presenteres i kombinasjon med en sort ADLC-behandlet kasse). Det strammer opp designet, samtidig som skiven gir innsyn til mekanikken som ligger under. Stålkassen måler 42 millimeter i diameter, og i tråd med det sporty uttrykket er klokken oppgitt vanntett til 100 meter.

Baume & Mercier Riviera Baumatic har fått en norsk veiledende pris på 37.820 norske kroner. Mens den sorte ADLC-varianten legger seg like over med en utsalgspris på 40 560 kroner