Bell & Ross BR 03-92 White Camo

Med sin tydelige inspirasjon fra cockpiter og militære instrumenter har Bell & Ross funnet et marked for sine karakteristiske «tool watches». Nå kommer en spesialutgave av deres BR 03-92, hvor skiven henter mønsteret fra alpin vinterkamuflasje.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Bruken av kamuflasjemønster hos Bell & Ross har vi sett tidligere, nærmere bestemt tilbake i 2017 da samme modell som nå kom i det som ble omtalt som «Black Camo». Og nyeste lansering har mye til felles med sitt søsken, men de hvite detaljene gjør at årets nykommer skiller seg enda litt mer ut i mengden – i det minste om du ikke befinner deg i snødekte omgivelser.

Klokken leveres med to ulike remmer. En kalveskinnsrem som har samme kamuflasjemønster som skiven, samt en mer nedtonet gummirem i helsort utførelse.


Militær inspirasjon
Teknisk er klokkene like, med sin 42 x 42 millimeter rektangulære urkasse i matt sort teknisk keramikk. Skiven, som har en «sandwich-konstruksjon», kombinerer sort, grått og hvitt på øvre del, mens man gjennom de utfreste numeralene kan se den underliggende skiven som er utstyrt med selvlysende materiale. Det befester den militære inspirasjonen og underbygges ytterligere av de spesielle viserne, som for anledningen har fått sort tupp – som også her er i selvlysende Super-LumiNova

Som forventet drives BR 03-92 White Camo av velkjente Sellita SW300-1. Det er et selvopptrekkende (automatisk) verk som leverer 38 timer gangreserve. Oppgitt pris er 3.500 euro og klokken kommer i et begrenset opplag på 999 eksemplarer.