Bell & Ross BR 05 Chrono

I fjor høst lanserte Bell & Ross sin BR 05, som selskapets svar på den «horologiske flodbølgen» av sportsklokker med integrert lenke som har blitt lansert den senere tiden. En kategori klokker som er viktigere enn noen gang og hvis popularitet ikke virker å avta. Nå utvider Bell & Ross sin kolleksjon - med stoppeklokkefunksjon i den helt nye BR 05 Chrono.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Ingen skal anklage Bell & Ross for å ha ligget på latsiden med sin nye satsning BR 05, for basemodellen har allerede rukket å komme i en rekke ulike varianter. Det inkluderer de naturlige valgmulighetene innen skivefarge, men selskapet har også eksperimentert med ulike materialer som stål og gull, helgull og skjeletterte skiver. Det har gitt merkets entusiaster et rikt utvalg innen den ferske kolleksjonen, som nå altså legger til en mekanisk komplikasjon i form av kronograf til sitt repertoar.

Kronograf over samme lest
Side om side med sine søsken er BR 05 Chrono utvilsomt et nært familiemedlem rent visuelt. Fortsatt finner vi den firkantende mellomkassen og den karakteristiske bezelen, med sine fire skruhoder, som vesentlige designelementer. Børstede og polerte flater kombineres for kontrast og dette sprer seg til det integrerte lenke-/remfestet og midtleddene på lenken.

Den runde skiven er fortsatt tilstede, men har fått to nye underskiver klokken tre og ni. Disse henter for øvrig sin avrundede firkantede form og sin metalliske farge ganske elegant fra bezelen. Det betyr samtidig at datovisningen er dyttet ned fra sin vante posisjon klokken tre, og vises nå i et sirkulært vindu mellom fire og fem. Det er velkjent fra andre modeller i Bell & Ross’ kolleksjon og gir en ekstrafunksjon som mange setter pris på.

Underskiven klokken tre har tatt over sekundvisningen for tidsangivelsen, mens den store sekundviseren nå aktiveres og nullstilles ved hjelp av trykknappene på siden av kassen. Det hele støttes opp med minuttvisning på underskiven klokken ni, som selskapet har valgt å la telle opp til 30 minutter.

Velkjent urverk
På innsiden av den nå 42 millimeter store urkassen finner vi BR-CAL.301 som bygger over velkjente og velprøvde ETA 2894-2. Det er et selvtrekkende verk som gir en gangreserve på 42 timer. Også på denne modellen har Bell & Ross utstyrt baklokket med safirglass som gir innsyn til mekanikken, samtidig som den oppgitte vannresistensen til 100 meter opprettholdes.

Ved lansering får man mulighet til å velge mellom sort eller blå skive med et diskre solstrålemønster som gir liv i vekslende lys. Begge utgavene leveres på enten lenke eller en matchende og strukturert gummirem.

Internasjonal pris er 5400€ for BR 05 Chrono på gummirem, mens prisen øker til 5900€ på lenke.

 Tilgjengelig hos: Thune Munch Brygge - Urmaker Jacobsen - Urmaker Thorbjørnsen