Bell & Ross BR03-93 GMT

Den nyeste GMT-utgaven til Bell & Ross er kanskje mer moderne og enda skarpere enn sin forgjenger, men fortsatt er selskapets tydelige visuelle profil – inspirert av cockpitens instrumenter – i aller høyeste grad ivaretatt.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Helt siden 2007 har det fransk-sveitsiske selskapet levert klokker med muligheten til å vise flere tidssoner. Det er for øvrig helt i tråd med produsentens visuelle profil, som kanskje er nærmere luftfarten og reising gjennom tidssoner enn noen andre.

Flere tidssoner
Oppskriften med en egen GMT-viser (som gjør én full rotasjon på 24 timer) er ikke ny, verken hos Bell & Ross selv eller i den horologiske verden som sådan. Det muliggjør å tydeliggjøre om det er natt eller dag, eller å følge en ekstra tidssone av eget valg. Den helt nye BR03-93 GMT introduserer også en roterende bezel på den rektangulære kassen. Det er helt nytt for modellen og gjør at man også ved enkle grep kan følge opptil tre ulike tidssoner.

Den sorte normale fargen vi kjenner fra både flyinstrumenter og mange av Bell & Ross’ klokker er med på nylanseringen, men får selskap av en klar rødfarge som dekker halve bezelringen og dermed indikerer dagtimene. Rødfargen kler også tuppen på GMT-viseren og gir dermed utsøkt lesbarhet.

Bell & Ross BR03-93 GMT kommer i en 42 millimeter stor urkasse og leveres med et selvtrekkende mekanisk urverk på innsiden. Safirglass sørger for styrke og høy motstandskraft mot riper og klokken er vanntett til 100 meter.