Bell & Ross Diver Red Bronze

Bell & Ross har de siste årene kommet med en årlig variant av sin Diver Bronze. Det startet i 2018 med en sort, og fortsatte med grønn i 2019, og en blå i fjor. I år er det med rød farge på bezel og skive.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


Bronse som materiale har sterke tradisjoner i dykking og sjøfart. Eldre dykkerhjelmer var laget i bronse og metallet blir fortsatt brukt i blant annet propeller. I klokkeindustrien har bronse blitt gjenoppdaget de siste årene og blir hyppig brukt i svært ettertraktede klokker.
En faktor er selvfølgelig bronsens fremragende antikorrosive egenskaper i møte med saltvann, men brukt i klokker er nok fargespillet og den flotte patineringen av bronsen vel så viktig.

I Bell & Ross Diver Red Bronze får metallet en nærmest rosaaktig glød, og i samspill med den røde skiven og kransen blir kassen ekstra flott mot den rødbrune lærremmen som klokken leveres på.

At klokken er klar for store eventyr manifesteres i at Diver Red Bronze tilfredsstiller alle kriterier en god dykkerklokke skal ha, og kommer sertifisert etter ISO 6425, den sveitsiske klokkeindustriens standard for dykkerklokker. Klokken leveres med egen gummirem for dykking og er limitert til 999 stk.. 


Klokken finnes hos Urmaker Thorbjørnsen i StavangerBR0392-D-R-BR/SCA

URVERK
Automatisk urverk Cal BR-CAL.302

KOMPLIKASJONER
Time, minutt, sekund, dato

KASSE
Bronse 42 mm

SKIVE
Rød med SuperLuminova® indekser

VISERE
Forgyllet med SuperLuminova®

VANNTETTHET
Til 300 meter

GLASS
Safir glass med anti-refleksiv overflatebehandling

REMMER
Brun kalveskinnsrem og sort gummirem