Blå skive og ny lenke – Panerai PAM 1316

For året 2020 er det Luminor Marina som har fått fullt fokus fra italienske Panerai. Det har resultert i flere nylanseringer, med blå skivefarge som en ofte gjentakende ingrediens. Nå kommer PAM 1316 som kombinerer den velkjente sandwich-skiven med en helt ny lenke.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Dersom du er bevandret i Panerais verden er det noe med denne nyheten som virker mistenkelig kjent. Det er heller ikke så rart, for nyheten PAM 1316 er nær identisk med sitt søsken PAM 1313 som kom tidligere i år. Forskjellen ligger faktisk ikke i klokken overhodet, men derimot i den ny-designede lenken som fester lanseringen rundt håndleddet. Det gir klokken et annet visuelt uttrykk enn den vante remmen.

Lenke i fokus
I likhet med klokken er lenken utført i 316L-stål hvor selskapet henter inn buen fra den karakteristiske kronebeskytteren i designet. Midtleddet har fått en polert overflate – som skiller det fra den børstede finishen som er toneangivende på både klokken og resten av lenken. En skjult dobbelfoldespenne med «OP»-logoen skaper et sømløst uttrykk.

PAM 1316 beholder sin 44 millimeter store urkasse og har nevnte blå skive med sandwich-konstruksjon og et pent solstrålemønster som kaster fargene mot sort, avhengig av lyset. Klokken er vanntett til 300 meter og på innsiden finner du det egenproduserte P.9010. Det er et selvtrekkende verk som leverer 3 dagers gangreserve.

I skrivende stund er ingen norsk veiledende pris tilgjengelig, men basert på oppgitte internasjonale priser havner PAM 1316 i prisleiet 80.000 kroner.