Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe i Sedna-gull og blått

Som en av verdens første profesjonelle dykkerklokker har Fifty Fathoms en solid plass i kategorien verktøyklokke. Bathyscaphe-serien er imidlertid merkets forsøk på å kombinere profesjonelle egenskaper med et mer elegant utseende, og nå kommer en variant som kombinerer Sedna-gull og blått.


Skrevet av Jørgen Erdahl


De blå fargetonene på både skive og bezel er ingen revolusjonerende nyhet, men kombineres vakkert med den varme og duse fargetonen i den spesielle gullegeringen «Sedna Gold». Det er ikke første gang Blancpain bruker denne gulltonen, for den finnes allerede i katalogen med sort skive og bezel. Nyheten er den blå fargen, som Blancpain selv beskriver som et forsøk på å sende tankene til nettopp havet og en verden under vann - og den solstrålemønstrede skiven vil reflektere lyset og endre karakter underveis.Fortsatt profesjonelle egenskaper
Fortsatt er klokken 43 millimeter i diameter og med en høyde på 13,4 mm. På innsiden tikker selskapets egenproduserte og vakre caliber 1315 som med sine 227 deler er synlig gjennom safirglasset på baksiden. En stor rotor sikrer at det selvtrukne verket leverer solide 120 timers gangreserve. Oppgitt vannresistanse er fortsatt solide 300 meter, som gjør klokken mer enn kapabel til svømmeturen.

Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe i blått leveres med valget mellom NATO-rem eller en teknisk tøyrem med skinn på innsiden. Veiledende pris er 23.450 euro.