Blått innslag for Glashütte Original SeaQ

Tyske Glashütte Original er nok mest kjent for sine elegante og vakre armbåndsur, men fjorårslanseringen SeaQ brøt med trenden og var første medlem av den nye «Spezialist»-kolleksjonen. En familie klokker som tar merket over i det sporty og robuste. Nå utvides SeaQ med en blå variant.


Skrevet av Jørgen Erdahl


SeaQ og SeaQ Panorama Date er tydelige dykkerinspirerte klokker med et touch av klassiske linjer. Originallanseringen kom med beige fargetoner på det selvlysende materialet, og sammen med det buede safirglasset ble tankene sendt tilbake mot 50- og 60-tallets verktøyklokker. Spesielt var klokken et vink til Spezimatic Type RP TS 200 fra 1969. SeaQ Panorama Date har senere fått sitt blå fargetema, og nå følger grunnmodellen SeaQ etter.

Mer moderne
Nykommeren er teknisk lik sitt søsken, men den blå fargen på både bezel og skive gir et visuelt mer moderne og friskt uttrykk. De beige fargetonene er også borte, som ytterligere er med å skille denne fra den sorte originalutgaven. Klokken leveres med mulighet for både stållenke, gummirem eller tøyrem, og beholder sin 200 meters dybderating.På innsiden av den 39,5 mm store urkasser sitter selskapets egenproduserte caliber 39-11. Det vakkert dekorerte selvtrekkende urverket er skjult av et lukket baklokk, men leverer 40 timers gangreserve. SeaQ i blått ser ut til å få en veiledende pris på rundt 90.000 norske kroner.