Breitling Navitimer Automatic 35

Den mest legendariske pilotklokken i kolleksjonen – Navitimer – har tradisjonelt vært synonymt med ekstremt innholdsrik skive og en voksen diameter. Med introduksjonen av Automatic 41 og 38 forsøkte Breitling å gjøre familien mer pyntet og allsidig, og nå rettes oppmerksomheten fullt mot kvinnene når en 35 millimeter stor utgave lanseres.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Oppskriften følger fjorårets lansering av Navitimer uten kronograf (stoppeklokke), men med en mindre størrelse forsvinner også unisex-alibiet. Det gjør at Breitling benytter muligheten til å leke med både edle stener, perlemor og pyntede remmer – men også med mer tradisjonelle varianter for de som ønsker det. Den reduserte størrelse gir også i seg selv et mer elegant og mer pyntet preg, selv om den karakteristiske bezelen og indre bezelskalaen beholdes.

Flere ulike varianter blir tilgjengelig, hvor materialbruken i kasse, på skiven og i lenken er det som skiller variantene i pris og visuell profil. Teknisk er de like og benytter urverket Breitling 17, som er selskapets variant av velkjente ETA 2824-2. Det betyr et selvtrekkende (automatisk) verk som har en gangreserve på litt beskjedne 38 timer.