Breitling x Triumph

Selv om Breitling kanskje er mest kjent for sine sterke luftfartsinspirerte klokkekoblinger, er selskapet på ingen måte fremmed for andre motoriserte fartøyer. Både bilprodusenten Bentley og motorsykkelprodusenten Norton har eller har hatt partnerskap med det sveitsiske klokkemerket – og nå har de inngått et langtidssamarbeid med Triumph.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Samarbeidet, som ble annonsert nå i sommer, har som mål å bringe de to selskapene og deres produkter enda tettere sammen mot kundene. For avduking tidlig i 2022 loves både en spesialprodusert motorsykkel og en spesialprodusert klokke – begge i begrenset opplag.

Klassisk mekanikk
Både Breitling og Triumph peker i pressemeldingen på at selskapene har vært pionerer innen sine respektive felt. Triumph som en anerkjent produsent av motorsykler og Breitling som produsent av mekaniske klokker, herunder med tidlige patenter innen kronografklokker. Armbåndsur som med sin tidtakingsfunksjon var meget passende til nettopp motorsykkelløp og fartsfylte grener.

De siste par-tre årene har Breitling gjort en stor jobb med profilering og design på både klokker og mange av sine utsalgssteder. Allerede samtidig som samarbeidet med Triumph ble annonsert, var motorsykler fra selskapet på plass - som et aldri så lite blikkfang - i flere av merkets nyoppussede butikker.

Hva som nøyaktig er i vente for de som enten holder pusten for klokken eller motorsykkelen er enda uvisst, men regn med en god blanding av selskapenes visuelle profiler.