Bruvik kaster nytt lys over signaturmodellen Svalbard

Helt siden introduksjonen i 2014 har Svalbard-kolleksjonen vært den kanskje viktigste ingrediensen i norske Bruviks portefølje. Nå kaster designer Rune Bruvik nytt lys over modellen - og lanserer signaturmodellen for første gang med keramisk bezelinnlegg.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Foto: Haakon Nordvik


Svalbard-familien har siden introduksjonen vokst jevnt og trutt, med lansering av flere ulike fargevarianter og størrelser som naturlige og etterspurte tilskudd. Årets keramiske nyhet kommer i første omgang i to ulike fargevarianter, begge med den 43 millimeter store urkassen, som har fått navnene Svalbard Signature Aurora Borealis og Svalbard Signature Midnight Red.

Keramisk innlegg og skiver med fumé
Med henholdsvis grønt eller rødt fargetema er modellene umiskjennelige Svalbard, men modellen løftes visuelt av det ripesikre keramiske innlegget, kombinert med en børstet og gradert (fumé) skive.

Svalbard Signature Aurora Borealis
Svalbard Signature Midnight Red

Børstede detaljer også på viserne og de appliserte timemarkørene er med å skape dybde og spill, samtidig som rikelige mengder Super-LumiNova selvlysende materiale gir god lesbarhet også under dårlige lysforhold.

Viktige og robuste egenskaper beholdes, herunder en oppgitt vannresistens ned til 300 meter. Klokkene er i tillegg utstyrt med skrukrone, safirglass og et selvtrekkende Sellita SW200-urverk på innsiden. Baklokket beholder den velkjente graveringen med kart over øygruppen og klokkene leveres på lenke, med lærrem som et velkomment tilleggsalternativ.


Foto: Håvard Flaatten
Foto: Håvard Flaatten

Bruvik opplyser at de to modellene vil komme som en førlansering nå i 2021, med forventet tilgjengelighet fra juni. Veiledende pris er opplyst å havne på 18.000 kroner