Carl F. Bucherer Patravi TravelTec Color Edition Four Seasons

Få klokker på markedet er like kapable reisekompanjonger som den velvoksne Patravi TravelTec fra Carl F. Bucherer. Nå kommer fire nye varianter i usjenerte farger som samtidig hedrer de fire årstidene.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Modellens navn er ikke uten gjennomtanke, for TravelTec er nettopp en teknisk meget kompetent klokke. Ved hjelp av GMT-viseren, én fast og én roterbar indre bezel gir klokken deg mulighet til å følge tiden i tre ulike tidssoner på en enkel og rask måte. I tillegg har man både dato og stoppeklokkefunksjon (kronograf) hvor summen gjør dette til en klokke som dekker mange behov.

Høst
Vinter
Vår
Sommer

Fire årstider i friske farger
Modellen som sådan er ikke ny, men nytt av året er fire spreke farger som alle hedrer hver sin årstid. Grønn for våren, gul for sommeren, oransje for høsten og en isblå variant for vinterens kalde dager. Alle kommer i den 46,6 millimeter store og 15,5 millimeter høye urkassen som kombinerer børstet og polerte finisjeringsdetaljer. De ulike fargevalgene representeres også i den medfølgende gummiremmen og på kronen.

På innsiden av kassen sitter et sterkt modifisert ETA 2894, som er selvtrekkende, COSC-sertifisert og har en gangreserve på 42 timer. Selv om modellen har lukket baklokk (med en praktisk skala over verdens tidssoner) kan man se deler av mekanismen gjennom et lite vindu på siden av kassen. Her kan man følge med når tannhjulene arbeider og den indre bezelringen roteres.

Carl F. Bucherer Patravi TravelTec Color Edition Four Seasons kommer med en veiledende pris på 9.300 euro og vil inngå i kolleksjonen fra i høst.

Ta kontakt med Urmaker Thorbjørnsen i Stavanger for nærmere besiktigelse av klokkene.