Certina DS Powermatic 80

I fjor stiftet vi bekjentskap med nyheten DS Chronograph Automatic fra sveitsiske Certina og foran årets høstsesong har selskapet bygget videre på deler av oppskriften. Uten kronograf og med et tydelig preg av «sporty eleganse», seiler nyheten DS Powermatic 80 opp som et av de sterkeste kortene i kolleksjonen.


Skrevet av Jørgen Erdahl


I nyhetene leker Certina med et utall designelementer med sin inspirasjon fra både det moderne og det retropregede. Designet leker samtidig med sine motsetninger, hvor appliserte numeraler og fasetterte timevisere gir et tydelig hint av 60- og 70-tallets eleganse, mens NATO-remmen av tøy trekker det hele ned. Utstyrt med muligheten for raskt rembytte - uten bruk av verktøy - kan også tilgjengelige lærremmer pynte det ørlite opp, dersom man heller foretrekker det.

Ulike valgmuligheter
Tilgjengelig i stål eller PVD-behandlet med gult eller rosa gull, med flere ulike skivefarger og varianter, tilbys klokkene allerede fra introduksjonen i flere ulike varianter. Alle deler tekniske egenskaper, samt den 40 millimeter store urkassen. På innsiden finner man Powermatic 80-urverket, som med balansefjær av Nivachron også kan skilte med svært gode antimagnetiske egenskaper.

For å tåle hverdagens utfordringer, og som DS i navnet avslører, er også klokkene utstyrt med Certinas «Double Security»-system. Det sikrer en oppgitt vannresistens til 100 meter.

Veiledende pris for nyhetene legger seg fra 9.390 til 9.890 kroner, avhengig av materiale og skivevariant.