Norsk “Friend of the Brand” for Hublot
Norsk “Friend of the Brand” for Hublot

Christian André Pettersen, konkurransekokk på toppnivå

Christian André Pettersen venter på den neste store konkurransen, Bocuse d’Or – VM i kokkekunst - i Lyon i juni 2021. Med Hublot ur på håndleddet.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti


På grunn av korona ble Bocuse d’Or utsatt fra slutten av januar til 2.-3. juni. I ventetiden må jeg gjøre det beste ut av situasjonen, fortsette å trene og forberede meg som best her jeg bor i Sandnes, påpeker Pettersen som har deltatt i utallige kokke-konkurranser mange steder i verden. Han har holdt det gående helt fra 2007. I 2017 fikk vite at han sto på Forbes prestisjefulle liste «30 under 30», dvs. unge talenter som hadde utmerket seg. Samme år signerte han kontrakt med Hublot.

–Jeg har alltid vært glad i klokker, men hadde aldri trodd at jeg skulle bli del av en slik familie, Hublot er eid av LVMH. Hard work pays off, forteller Christian.

Hvordan kom du i kontakt med dette anerkjente klokkemerket?

–Vi kom i kontakt med hverandre i 2016 fordi vi delte samme verdier. Sommeren etter, i 2017, dro jeg ned til fabrikken i Sveits og fikk omvisning. Det var stort å bli møtt av et flott vertskap og være i samme liga som store profiler i golf, fotball og basketball. Jeg hilste på direktøren Ricardo Guadalupe og vi spiste lunch på toppen av fabrikken. Jeg fortalte om mine visjoner, han om Hublot. Deretter var det offisiell signering.  Alt skjedde på én dag. Direktøren hadde mange reisedøgn, jeg også men denne sommerdagen klaffet det for oss begge.

–Grunnen til at vi inngikk samarbeidet er at vi deler samme filosofi på den internasjonale arena. Det unike med det jeg gjør, er det samme for Hublot: å skape kunstverk ut fra tradisjon. Våre felles verdier er håndverk, tradisjon og innovasjon. Hublot jobber med design og håndverk, men de liker å skape noe annerledes og må tenke utenfor boksen. Det samme gjelder for meg i alle konkurranser. Vi har en felles forståelse for hverandre, med våre ulike yrker.

Hva fascinerer deg med Hublot brandet?

–Samholdet, ydmykheten og strukturen i firmaet. Dette er mennesker med bena plantet godt ned i jorda. Så liker jeg at de er banebrytende, og har en filosofi med innovasjon basert på tradisjon slik som jeg jobber. Alt skapes og lages in house, fra ide til ferdig produkt, og jeg fikk sett alle prosesser. Jeg er privilegert å være en del av Hublot, et merke jeg hadde sett tidligere i forbindelse med store stjerner assosiert med  basketballspillere og Formel 1 kjørere.

Hvilken modell har du på?

–Jeg har et helt utvalg faktisk som jeg har hentet ved besøk på fabrikken, og fått tilsendt i flere runder. Noen er veggklokker i mitt konkurransekjøkken, og forskjellige modeller bruker jeg utfra hvilke tilstelninger jeg er på. Til daglig i jobb og oppkjøring til konkurranser, tar jeg på Bing Bang Unico King Gold 45 mm som jeg fikk ved signeringen. Til fritid blir det Bing Bang Sang Bleu ll Unico King Gold. Til spesielle anledninger tar jeg på Spirit of Bing Bang King Gold Pave 42 mm chronograf.

Bing Bang Unico King Gold 45 mm
Spirit of Bing Bang King Gold Pave 42 mm chronograf

Bing Bang Sang Bleu ll Unico King Gold

Hvordan oppleves det å gå med en Hublot?

–En helt spesiell følelse å ha disse urene på håndleddet. De er massive verk som det ligger uendelig med tid og håndverk bak, de blir som et unikt smykke. Jeg bærer Hublot med stolthet.

Har du en favoritt?

–Vanskelig spørsmål, fordi de er alle unike på hver sin måte, alt etter hva man har på seg og matcher med. Må jeg trekke frem én, holder jeg en knapp på Sang Bleu ll. Den er sharp, har mye i seg som er fascinerende.

Får du mange kommentarer?

–Ja, fordi disse verkene er sinnssyke i sin kreativitet, folk vil se og føle på dem. Studere dem nøye.Hva betyr tid for seg som konkurransekokk på internasjonalt nivå?

–Passer jeg ikke på tiden, passer ikke tiden på deg. Det finnes ikke noe mer verdifullt enn tid. I konkurranser står og faller alt på tid. Timing is crucial. Når jeg har tid så får jeg mulighet til å terpe på detaljer, det er viktig for å være på toppnivå.

Hvordan føltes det å bli omtalt i magasinet Forbes?

–Det var en fin følelse og et øyeblikk å nyte. Så er bare å kjempe på videre med det man skal. Det gjelder å bevare bakkekontakten.

– Jeg formes av konkurranser. Jeg lever og ånder for dem. Jeg henter motivasjon fra at hver eneste lille detalj, teller.Nyheter

WatchMore

Brandnews

Watchvideo

 • Reverso Tribute Nonantième | Jaeger-LeCoultre

  See more
 • Oris: Introducing the AquisPro Date Calibre 400

 • Historien om Kintaro Hattori

  Commemorative Movie of His 160th Anniversary

 • The IWC Pilot's Watch Chronograph Edition

  "Tribute to 3705"

  See more
 • The TAG Heuer

  Carrera Porsche Chronograph 44mm Calibre Heuer 02

 • MeisterSinger – med fokus på øyeblikkene!

  Livet blir ikke målt i minutter og sekunder, men i øyeblikk er et slagord som fanger selve essensen til sveitsiske MeisterSinger.

  See more
 • Seiko Prospex SPB191

  Se unboxing av Seiko Prospex SPB191 "Shogun"

 • The 2021 Zenith Chronomaster Sport

  A sharp new look outside, a significant boost inside.

 • Seiko Presage Unboxing

  Se unboxing av Seiko Presage SRPE41J1 

 • Rolex Sky-Dweller på OysterFlex

  Blant de aller mest avanserte klokkene i Rolex’ katalog finner vi Sky-Dweller – en klokke som både har visning av to tidssoner og årskalender.

  See more
 • På hånden: The Longines Spirit 40 mm

  I fjor høst lanserte Longines sin nye Spirit kolleksjon. Med øket fokus på nøyaktighet og presisjon i en klassisk pilotklokke innpakning, så regnes lanseringen som en av de viktigste for Longines de seneste årene.

  See more
 • Respekt til Oris

  Oris hever nå standarden for sine nye klokker med et flunka nytt egenprodusert urverk. I dag lanseres urverket i en ny Oris Aquis Date. Les mer om klokken her:

  See more
 • MeisterSinger

  - the single-hand watch brand

  See more
 • Breitling SuperOcean Heritage 57

  Med sitt kule og avslappede uttrykk er Breitlings SuperOcean Heritage 57 en klokke som sender tankene tilbake mot slutten av 1950-tallet.

  See more
 • Breitling lanserer Chronomat for damene

  Les artikkel publisert hos The Watch

  See more
 • Kronaby

  Hvordan virker smartklokken fra Kronaby Sweden?
   

  See more
 • The New H. Moser & Cie.

  Streamliner Flyback Chronograph Automatic Funky Blue

  See more
 • Von Doren - Uræd

  Som kanskje mange vet er mannen bak Von Doren, Øyvind Von Doren Asbjørnsen, tidligere filmskaper. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at merket aktivt bruker videoer i markedsføringen.

  See more
 • Bell & Ross BR 05 Chrono

  I fjor høst lanserte Bell & Ross sin BR 05, som selskapets svar på den «horologiske flodbølgen» av sportsklokker med integrert lenke som har blitt lansert den senere tiden. En kategori klokker som er viktigere enn noen gang og hvis popularitet ikke virker å avta. Nå utvider Bell & Ross sin kolleksjon - med stoppeklokkefunksjon i den helt nye BR 05 Chrono.

  See more
 • Edox - Delfin Mecano Documentary

  Se dokumentar om Delfina Mecano modellen fra Edox

  See more
 • Maurice Lacroix Aikon Venturer

  Unboxing av den nye Maurice Lacroix Aikon Venturer

  See more
 • Seiko Prospex Alpinist SPB199J1 Unboxing.

  Se unboxing av den nye Seiko Prospex alpininst.

  See more
 • Omega on deck

  The 36th edition of the “Auld Mug” will mark OMEGA’s third time as Official Timekeeper. Having already timed the America’s Cup in 2000 and 2003, we’re back on board in 2021. Proud to serve the world’s best sailors on the waters of Auckland’s Waitemata Harbour and deliver split-second precision, even in the choppiest seas.

  See more
 • Silver Snoopy

  OMEGA Presents: The Speedmaster “Silver Snoopy Award” 50th Anniversary

  See more

Artikler