Code 11.59 – nå må vi ha en seriøs klokkeprat

Få klokker har fått mer pepper av et samlet journalistkorps enn Code 11.59 de siste 40 år. Ved lanseringen på SIHH i 2019 var både journalister og klokkeentusiaster målløse av forferdelse.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


Selv var jeg en av dem som valgte å fokusere på de gode detaljene ved Code 11.59. Ja, navnet er tullete, og skiven den ble lansert med var fryktelig, men kassen var fantastisk. Jeg elsket den flotte konstruksjonen hvor mellomkassen hadde en oktagonform akkurat som Royal Oak. Og jeg digget det doble safirglasset med en lett kurve som både fremhevet kasseformen, men som også la til rette for bærekomforten. Jeg mente også at det var et smart grep som var gjort med de åpne remfestene. Den gang ble jeg spurt av flere hvor mye jeg hadde fått betalt for artikkelen min.

 

Den fryktelige skiven er nå byttet ut med et manuelt openworked tourbillon urverk. Urverket har skifergrå plater og broer, lysegrå komponenter og et balansehjul i rødt gull. Detaljene og finisheringen fremhever kompleksiteten og gir en dybde i urverket. Nydelig, med andre ord.

Nå har Audemars Piguet nylig sluppet en ny modell i serien alle elsker å hate. Mange kommer fortsatt til å hate på den nye modellen også, kanskje mest fordi den er Two Tone, men også fordi den er lett å mislike etter fadesen i 2019.

Først og fremst mener jeg at Audemars Piguet med denne nye klokken virkelig får modellserien til å skinne i all sin prakt. Det er valgt å bruke hvitt gull i bezel og baklokk, som bindes sammen gjennom de åpne remfestene. Og det er brukt rødt gull i den oktagonale mellomkassen. Fargekontrastene fremhever virkelig det geniale i denne kassekonstruksjonen.

Jeg er en av de som mener at ingen klarer å få frem den samme flotte teksturen i børstingen av metall som Audemars Piguet. Og de klarer å fremheve børstingen med polerte flater på gjennomtenkte steder slik at det hele fremstår svært smakfullt. Gullet på denne nye Code 11.59 er selvfølgelig finishert som bare Audemars Piguet kan.

Referanse: 26600CR.OO.D009KB.01
Urverk: Manuell Cal.2948
Komplikasjoner: Timer, minutter og liten sekund.  
Gangreserve: 72 timer
Kasse: 41 mm hvitt gull/rødt gull
Glass: Dobbelt Safir
Skive: Skifergrå lakkert innerbezel og 18K rødt gull visere
Vannresistens: 3 Bar (ca 30 m)
Lenke/Rem: Skifergrå gummibelagt lærrem med spenne i hvitt gull.