Doxa lanserer Sub 200 «Whitepearl»

Sveitsiske DOXA er utvilsomt mest kjent for Sub 300, som med sin spesielle tønneformede mellomkasse oser av svunnen dykkernostalgi. Sub 200 er også en vintage-inspirert dykkerklokke, men både i pris og visuell karakter er det en klokke som oppleves mer rettet mot et bredt publikum. Nå lanseres klokken i en ny hvit farge, som har fått navnet «Whitepearl».


Skrevet av Jørgen Erdahl


Den helhvite utførelsen markerer den syvende fargen i kolleksjonsfamilien, hvor den slår følge med en rekke av Doxas andre signaturfarger. Det inkluderer den ikoniske dykkerfargen oransje (navngitt Professional i katalogen), som selskapet var først å introdusere tilbake i 1967.

Perlehvit
Når selskapet nå lanserer en helhvit utgave, tar de med seg «fargen» både til bezel og den tilgjengelige gummiremmen. Det monokrome designet suppleres av sort, som brukes for å skape kontrast på alle markeringer og visere. Også stålet i urkassen er med å gi den perlehvite fargen litt selskap - i en ellers perlehvit tilværelse.Oppskriften for øvrig også er velkjent, med ingredienser som dreibar bezel, datovindu klokken tre og det buede safirglasset. Spesielt sistnevnte er med å gi klokken det tydelig klassiske utseendet, understreket av kasseprofilene som kombinerer børstede og polerte elementer.

Den 42 millimeter store klokken kommer med et selvtrekkende urverk fra ETA på innsiden, som leverer 38 timers gangreserve. Norsk pris er oppgitt til det samme som sine søsken, altså 11.490 kroner på lenke og 11.090 kroner på gummirem.