Edox Chronorally X-treme pilot limitied edition

Siden i fjor har sveitsiske EDOX vært offisiell tidtakingspartner til FIA World Rallycross Championship. I førersetet for satsingen er selskapets Chronorally, som har blitt offisiell klokke for mesterskapet – og som nå kommer i en helt ny utgave i begrenset antall.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Også tidligere har EDOXs samarbeid med motorsport resultert i ulike varianter av deres kanskje mest sporty klokke – Chronorally. Ulike varianter som følge av samarbeidet med Formel 1-laget Sauber er verdt å nevne, og også fjorårets oransje variant som markerte starten på partnerskapet med FIA. Nyheten for 2020 bygger over samme lest som eksisterende utgaver, men i år er det grønne og gule fargenyanser som havner i fokus.

Fortsatt er klokken av det voksne slaget, med en PVD-behandlet kasse i titan på 48 millimeter i diameter og en høyde på 15 millimeter. Klokkens mest fremtredende egenskap er kronografen (stoppeklokken - som tillater målinger ned til ett tiendels sekund), som med sine meget store trykknapper kan betjenes også med kjørehansker på.

Sterk og lett
I tillegg finnes både dato og ukedag, hvor sistnevnte er plassert som en «retrograde»-variant mot toppen av skiven. For å understreke fokuset på motorsport er det en tachymeter-skala som følger ytre kant av skiven, og som gir deg muligheten til å måle hastighet over en gitt distanse. Legg også merke til kontrastsømmene på remmen som ytterligere forsterker det sportslige preget.

Bruken av titan i kassen gjør at klokken - på tross av sin voksne størrelse - bærer lett, med en oppgitt totalvekt på 130 gram. Materialbruken i kassen og safirglasset sikrer god motstandskraft mot riper, og klokken er også oppgitt vanntett til 100 meter. På innsiden finner vi et batteridrevet urverk i form av Edox Caliber 38s.


EDOX Chronorally X-Treme Pilot Limited Edition kommer i et begrenset antall på 555 eksemplarer totalt. Klokken har fått en oppgitt pris på 17 690 veil. og er i salg nå.

Santrade as er offisiell grossist i Norge, for mer info Santrade As