EDOX - Delfin Mecano Automatic

Etter en periode uten mye omtale har tradisjonsrike EDOX de siste årene satset friskt for å igjen markere seg i klokkemarkedet. Nå kommer selskapets mest kjente dykker – Delfin – i en nytolkning som kombinerer det 21-årshundrets ytre med kolleksjonens historiske røtter.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Delfin-kolleksjonens historie strekker seg tilbake til 1961 da originalen – døpt «The Water Champion» – ble introdusert. Det var den første klokken som tok i bruk dobbel pakning på skrukronen (Double O ring), som sammen med et forsterket baklokk ble viktige elementer for å oppnå vannresistanse til tidligere uhørte 300 meter. Siden har en rekke nytolkninger sett dagens lys, men ingen helt så futuristiske som Delfin Mecano Automatic.

Skjelettert sportsklokke
Modellens skjeletterte design bryter med det tradisjonelle dykker-DNAet, som understrekes videre av mangelen på en dreibar dykkerbezel. Det har vi også sett tidligere i Delfin-serien fra EDOX, som har valgt å inkludere både rene dykkervarianter og modeller som beveger seg i retning de velkjente luksussportsklokkene i kolleksjonen. Mecano Automatic er definitivt i sistnevnte kategori, og kommer i en kasse av rustfritt stål. Flere ulike legeringer blir nå tilgjengelig, som kombineres med en matchende og integrert gummirem – i tillegg til basemodellenes mulighet for lenke.

Klokkene måler 43 millimeter i diameter og har en høyde på 12 millimeter. Oppgitt vannresistanse er 200 meter og bruk av Super-LumiNova på viserne sikrer lesbarheten i mørke omgivelser. Den skjeletterte skiven og safirglasset på for- og baksiden gir et ganske uhindret innsyn til EDOX variant av arbeidshesten Sellita SW200.

Nyhetene ser ut til å få en norsk utsalgspris på 21.990 kroner og er oppgitt tilgjengelig fra i sommer.