Edox Sky Diver Neptunian

Med en vannresistens til 1000 meter er det kanskje ikke så rart at Edox har valgt et navn inspirert av selve havguden Neptun. Med sine velvoksne 44 millimeter er Edox Sky Diver Neptunian utvilsomt rettet mot de som krever en ekte «toolwatch».


Skrevet av Jørgen Erdahl


Sveitsiske Edox er ingen nykommer innen segmentet dykkerklokker og har gang på gang bevist at de behersker produksjon av klokker som tåler røff bruk både over og under vann. Nye Sky Diver Neptunian er en «high pressure»-variant hvor et robust ytre med fokus på lesbarhet tydeligvis har stått i høysetet. Klokken er i tillegg utstyrt med heliumsventil som understreker at Edox mener alvor.

Neptun
Den voksne kassen i rustfritt stål får selskap av et keramisk bezelinnlegg som sikrer høy motstand mot riper. Store og tydelige visere og timemarkører fylt med Super-LumiNova sikrer at man lett kan lese av tiden også i mørke omgivelser, mens bezelringen roterer i én retning - som seg hør og bør på en seriøs dykker. Edox har valgt å ikke ha tall på nevnte bezelring, men har solide markører for hvert femte minutt.

Snur man kassen rundt finner man en gravering av den romerske havguden, komplett med Neptungaffelen (trident). Bak graveringen skjuler det seg et selvtrekkende urverk basert på Sellitas arbeidshest SW 200.

Flere skive- og materialalternativer vil bli tilgjengelig og norsk veiledende pris starter på 17 690.-