Eksklusiv nyhet fra Jaeger-LeCoultre

Kun 10 eksklusive utgaver av den nye Reverso Tribute Minute Repeater blir gjort tilgjengelig for fansen. En eksepsjonell Reverso, for de få.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


Jaeger-LeCoultre er klokkemerket som ingen egentlig kan mislike. De gjør absolutt alt riktig. De lager sine egne urverk, de leverer høykvalitets ebauche urverk til de store klokkehusene, de ligger teknologisk sett langt foran de fleste andre klokkehus, de er originale i sitt design og de har nydelig finishering av både urverk, skiver og kasser. Denne nye Reverso Tribute Minute Repeater er intet unntak.


En minute repeater

- er en delikat og dynamisk komplikasjon. Ved å trekke i glidebryteren på siden av kassen vil klokken aktivere to hammere på innsiden av urverket. En rytmisk gong-lyd vil avsløre hva klokken viser, for den som lytter.
Noen lesere vil kanskje stille spørsmål ved bruksverdien av en akustisk tidsangivelse, med mindre bæreren av klokken er blind. Men poenget her er at dette er kunst og håndverk av høy klasse. Intet annet.

Resten er klassisk Reverso. Kassen i rødt gull rammer inn én sober og elegant skive på hver side av klokken. Eller skive er kanskje litt upresist. Fronten er skeletonisert og det gis fullt innsyn til minute repeater komplikasjonen. Fargebruken på delene i urverket er derimot nøye avstemt på de to sidene, og den bakre skiven er en Côtes de Genève vertikalstripet plate.

Det er kun prisen som gjør at Reverso Tribute Minute Repeater ikke vil bli allemannseie. €250.000 er i overkant, selv for oss som bor i verdens rikeste land.

Urverk: Manuell JLC Cal.944
Komplikasjoner: Timer og minutter på to skiver, Minute Repeater
Gangreserve: 35 timer
Kasse: 51,1 x 31 mm Rødt Gull
Vannresistens: 30 m
Lenke/Rem: Brun alligator lærrem.