En olympisk Aqua Terra fra Omega

Om kun få måneder, nærmere bestemt fjerde februar 2022 sparkes de olympiske vinterlekene i Beijing i gang. Som offisiell tidtaker for sitt trettiende OL, er det samtidig som forventet at Omega lanserer egne utgaver til ære for arrangementet – og nå kommer en «is-inspirert» Aqua Terra.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Smidd over samme lest som eksisterende Aqua Terra, kommer også nyheten i en 41 millimeter stor urkasse av stål, hvor polerte og børstede flater byr på kontrast og eleganse. Nytt er imidlertid den hvite skiven i keramikk, som med sitt «fryste» utseende sender tankene mot de mange vintergrenene man finner i de olympiske lekene.

Klare blå og røde farger
-på visere og øvrige markeringer på skiven sender kanskje tankene spesielt mot is-idrettene som alpint, ishockey, bob og skøyter. Sammen med rikelig bruk av selvlysende Super-LumiNova skaper det også god lesbarhet mot den hvite bakgrunnen.

Snur man klokken rundt, finner man et baklokk hvor Beijing-lekenes logo er utført i positivt relieff. Under tikker Omegas eget kaliber 8900, som byr på meget gode tekniske egenskaper og høy motstandskraft mot ytre påkjenninger som magnetisme og støt. Oppgitt vanntetthet er i tillegg 150 meter.


Klokken leveres i en spesiallaget eske med olympisk inspirasjon og vil være tilgjengelig i et tidsbegrenset, men ikke spesifisert begrenset opplag. Veiledende pris er oppgitt til 67.000 kroner.