Et klassisk Meistersinger ur med ny komplikasjon : Neo Pointer Date

MeisterSinger klokker viser tiden med bare én eneste viser. Det samme er også tilfelle med den nye modellen, Neo Pointer Date. Selv om klokken er utstyrt med en ekstra viser, er den eneste funksjonen å vise datoen midt på urskiven


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti


Klassisk visningsform

Denne formen for visning av tid var den tradisjonelle måten for armbåndsur, da datoen pleide å være indikert med en viser i midten av urskiven lenge før de første datovinduene dukket opp. Dessuten følger den sjeldne designen MeisterSinger-prinsippet om ikke å vise det nåværende øyeblikket individuelt, men i sammenheng for å gi en oversikt over både det ukentlige og det månedlige hendelsesforløpet, akkurat som de åpne datoringene på Perigraph eller Pangea Day Date.

Neo Pointer Date er en variant av denne ideen og følger den klassiske regelen om at viseren for å indikere lengre tidsperioder, i dette tilfellet hele dager, er den korteste. Datosirkelen er innfelt og ligger tett rundt midten av skiven, tydelig forskjellig fra minuttene og timetallene. Typografien og den lille nål-lignende viseren er svært typisk for MeisterSinger.To modeller i to størrelser

Med sin slanke bezel og herdet buet akrylglass, er Neo en av de mest elegante modellene i MeisterSinger-kolleksjonen. Den er 36 millimeter i diameter og like populær som Neo Plus i 40 mm-etui. Av den grunn er Neo Pointer Date også tilgjengelig i disse to størrelsene, hver i to versjoner, dvs. opal hvit og gyllen blå.

Neo Pointer Date og Neo Plus Pointer Date drives begge av et sveitsisk automatisk urverk. Baksiden i rustfritt stål som er festet med skruer, er gravert med fermata-logoen, stemplet med et serienummer og vannavstøtende opp til 3 bar. Alle modellene har en finmasket milanaise-lenke.


Fakta

Model             Neo Pointer Date og Neo Plus Pointer Date

Urverk            Sellita SW 200-1, Automatic, 38-timers reserve

Diameter        36 mm / 40 mm

Kasse             Rustfritt stål, bak-kasse med skruer, vanntett opp til 3 bar, hardnet akryl glass

Varianter        Opal hvit og gyllen blå


Forhandlere: Urmaker Thorbjørnsen, Thune Munch Brygge, Urmaker Jermstad