Fjord 2.0 er årets store nyhet fra BRUVIK

Ti år etter at den første utgaven av «Fjord» gjorde sin debut, er det klart for arvtakerens inntog. Fjord 2.0 er en nytolkning av den originale signaturmodellen og byr på et røffere og mer markant design - men som fortsatt er kraftig inspirert fra norske fjorder.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Det uvanlige og kantete designet på urkassen består av flere vinkler og trinn, som Bruvik selv forklarer at gjenspeiler de dramatiske fjellformasjonene som går ned i fjordene. Bruk av polerte og børstede flater gir assosiasjoner til steiner og fjell, samtidig som det skaper en klokke med et mylder av detaljer – også utover tallskivens farger og detaljer. Sistnevnte kommer i fire ulike utførelser, som alle er oppkalt etter kjente norske fjorder; Lysefjorden (grå), Oslofjorden (lys blå), Sognefjorden (sort) og Geirangerfjorden (grønn).

«Med Fjord N2.0 har jeg vært kompromissløs med detaljene. Vinkler og opptrinn i urkasse skulle bli perfekte både i form og med ulik finish for polerte, vertikale linjer i kontrast til de børstede, horisontale linjer. Dette gir en leken og detaljrik urkasse» - Rune Bruvik


Geirangerfjorden
Sognefjorden
Lysefjorden
Oslofjorden

Grovt og naturinspirert
Modellen beholder det litt grove og naturinspirerte i sitt ytre design, som vi for alvor så på fjorårets «Senja»-modell. Dette går igjen i visernes børstede og upolerte finish, samt i den integrerte lenken, som i tillegg byr på en praktisk mulighet for mikrojustering.

Foruten farge er skivene til de fire modellene like. Det betyr et design med forhøyde rektangulære former, som oppgis å være inspirert av nautiske mønster, med tydelige timemarkører og visere som gir god lesbarhet i både lyse og mørke omgivelser. Fjord 2.0 byr også på en praktisk GMT-visning, hvor den ekstra timeviseren gir mulighet for å følge en ekstra tidssone.

På innsiden av urkassen finner vi ETA 2893-2 GMT, hvor rotoren er spesialdesignet for modellens tema. Denne er synlig gjennom safirglasset på baksiden av kassen, hvor to fjell som stuper ned i en fjord danner et ekstra blikkfang til urverkets øvrige finish.

Hver av skivefargene vil komme i et totalantall på 199 eksemplarer, med forventet salgsstart i november/desember 2021. Oppgitt pris er 22.000 kroner med gummirem og 25.000 kroner med stållenke.

Fakta:

40mm (D) x 10.3mm (H) x 46mm (lug til lug) urkasse i stål
Safirglass i glass og baklokk, med innsyn til spesiallaget rotor
ETA 2893-2 «elabore» GMT-urverk med ca. 40 timer gangreserve
100m vannresistens (skrukrone)
Selvlysende materiale i alle timeindikatorer
Diamantslipte visere med selvlysende fyll
Integrert lenke eller gummirem