Frederique Constant Classic Art Deco round watch

Med sterk inspirasjon fra 1910 & 1920-tallets Art Deco-stil kommer nå nye klokker fra Frederique Constant. Fem ulike varianter tilpasset kvinnelige håndledd og hvor man har forsøkt å fange en tidløs og sofistikert stil fra en svunnen tid.


Skrevet av Jørgen Erdahl


De fem nyhetene blir siste tilskudd på stammen av nettopp Art Deco fra den sveitsiske produsenten. Variantene som nå lanseres har flere ulike uttrykk og materialer, men deler den 30 millimeter store og runde urkassen - med sine karakteristiske remfester og riflete mønster langs ytterkanten. Det betyr varianter i stål eller i en blanding av stål og roségull, med ulike skiver som alle benytter guilloché-mønster i sentrum og en ytre ring i perlemor.

Elegante detaljer
Små detaljer som bruken av cabochon-sten i kronen og to varianter med 18 diamanter på remfestene sender tankene mot finere selskaper og lange paraplydrinker. De to sistnevnte leveres på matchende mørkeblå remmer, mens de øvrige tre kommer på lenke. For å understreke sin historiske inspirasjon har man valgt slanke romerske numeraler og «Breguet»-visere.

Klokkene leveres med et driftssikkert og presist kvartsurverk (batteridrevet) med en levetid på 72 måneder. Det taler for problemfri daglig bruk, selv om entusiaster kanskje kunne ønsket seg et mekanisk alternativ i disse.