Frederique Constant - Vintage Rally Healey Automatic

Dersom helgene innebærer lange kjøretur med kjørebriller og kjørehansker i din egen veteransportsbil, er kanskje nyheten fra Frederique Constant helt i din gate.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Nå trenger du riktignok verken en Austin-Healey eller en annen britisk sportsbil for å kunne nyte de nylanserte Vintage Rally Healey Automatic - for klokkene i seg selv fanger en nostalgi mange nok kan drømme seg bort i og beundre. De nye modellene legger seg fint i Vintage Rally-kolleksjonen som enklere og renere supplementer til de eksisterende kronografvariantene.

2 modeller i begrenset opplag
De to nyhetene kommer som enkle trehånds-varianter med dato, hvor stålutgaven med en skive i «British Racing Green» kanskje er det umiddelbare blikkfanget. Som et alternativ kommer også klokken i en mer pyntet versjon, hvor stålkassen har blitt belagt med roségull og en skive som selskapet selv omtaler som «cappuccino».

Begge klokkene deler de store arabiske numeralene på 6, 9 og 12, som sammen med racingremmen og klokkens øvrige designelementer forsøker å fange racing-nostalgien. Klokkene deler tekniske egenskaper som et Sellita-basert selvtrekkende urverk, 50 meters vannresistens og en diameter på 40 millimeter.

2888 eksemplarer av hver utgave vil bli produsert og norsk pris er 15.650,- og 19.000,- norske kroner.