Girard-Perregaux Laureato Absolute Ti230

For utrolige 230 år siden, nærmere bestemt i 1791, grunnla en ambisiøs 19-åring ved navn Jean-François Butte klokkehuset som etterhvert ble hetende Girard-Perregaux. Det samme året fant engelskmannen William Gregor det sølvgrå metallet Titan. Slike jubileer går ikke upåaktet hen i klokkebransjen.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


Girard-Perregaux er velkjent med titan som kassemateriale og har gjennom årene lansert utallige klokkevarianter med titankasse, hvor Neo-Tourbillon DLC må trekkes frem som et av høydepunktene. Nå lanseres 70-talls klassikeren Laureato i titan som en markering av 230 års jubileet til Girard-Perregaux.

Laureato Absolute Ti230

Modellen kommer i to versjoner, begge med sandblåste titankasser på 44 mm. Fasettene er polert og gir en spennende kontrast til de sandblåste overflatene. Skivene har en sandwich-konstruksjon hvor det øvre laget er perforert slik at timemarkørene i grått ligger fordypet i skiven. Dette skaper en dybde i skiven, og er et designtrekk som viser at vi snakker om en gjennomtenkt lansering. Den ene versjonen kommer med blå skive, og den andre med grå skive. Begge utgavene er limitert til 230 utgaver.

Remmene er integrert i kassen.

Dette i tråd med originaldesignet på Laureato fra 1975. Og fargen på remmene er samstemt med skiveargen. Litt kuriøst har Girard-Perregaux denne gangen valgt å legge en gummiring på kronen i samme farge som skive og rem. 

Den blå klokken blir i startfasen kun tilgjengelig på Wempe sine 10 butikker i Tyskland samt New York og London. Etter én mnd vil klokkene bli tilgjengelig hos alle Girard-Perregaux forhandlere.
Den grå klokken blir umiddelbart tilgjengelig i alle kanaler.


Referanse: 81070-21-002-FB6A (blå) / 81070-21-001-FB6A (grå)
Urverk: Automatisk Cal.GP03300-1060
Komplikasjoner: Timer, minutter, sekunder og dato.  
Gangreserve: 46 timer
Kasse: 44 mm titan
Glass: Safir
Skive: Blå/Grå Sandwich med grå timemarkeringer
Vannresistens: 30 Bar (ca 300 m)
Lenke/Rem: Gummi
Pris: ca 95 000.-