«Annual Edition»
«Annual Edition»

Glashütte Original har lansert sine «Annual Edition» 2020

I en tid hvor «limited editions» virker å dominere som aldri før, har Glashütte Original valgt en litt annen inngang til fenomenet med sin Sixties-kolleksjon. Hvert år gis det ut spesialvarianter som kun produseres inneværende år – og for 2020 kommer to klokker med en skive inspirert av isbreer.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Om man har fulgt med i timen har man nok fått med seg både de grønne og de oransje variantene av «Annual Edition» som kom i henholdsvis 2018 og 2019. Dette har vært skiver som har imponert stort med sin rikdom i farge og detaljer, og som understreker kvaliteten som Glashütte Original er kapable til å produsere på sin egen skivefabrikk i Pforzheim.

Annual Edition 2020
To klokker får den isbreinspirerte skiven i år – Sixties og Sixties Chronograph. Fortsatt har man valgt en gradert skive med solstrålemønster, som skifter fra nærmest sort langs ytterkanten og til lys blå i senter, men skiven er også litt mer klassisk enn variantene fra siste to år. Det gjør klokkene både elegante og anvendelige.

Familielikheten mellom de to er stor, men Sixties Chronograph blir både litt større og med mer som foregår på skiven. Med samme farge på underskivene som på hovedskiven blir det likevel en ganske «rolig» kronograf som også kan brukes til pyntede anledninger. For anledningen har Glashütte Original valgt en dus brun rem av nubuk med kontrastsømmer.

Begge klokkene drives av samme baseurverk, kaliber 39, men kronografvarianten har en ekstramodul for stoppeklokkefunksjonen signert velkjente Dubois-Dépraz. Finisjeringen er på vante nivå fra tyskerne, og ligger dermed høyt opp på skalaen i sin prisklasse.

For den 39 millimeter store Sixties er prisen oppgitt til rett rundt 70.000 norske kroner, mens den 42 millimeter store Sixties Chronograph havner litt over med en veil. pris på ca. 85.000 kroner.