H. Moser & Cie Streamliner Centre Seconds

Sveitsiske H. Moser & Cie har aldri vært redd for å gå egne veier, og ei heller når Streamliner-kolleksjonen utvides velger man noen kjedelig eller forutsigbart. Nye Centre Seconds er kanskje mer klassisk enn sitt søsken, men en skive i «Matrix Green Fumé» gjør at den likevel skiller seg ut.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Selskapets tolkning av en luksussportsklokke så vi først i januar, da Streamliner Chronograph dukket opp under Dubai Watch Week. Den gjorde seg bemerket både med sitt visuelle, men også med sin uvanlige kronografvisning som imponerte. Streamliner Centre Seconds er utvilsomt i familie med sistnevnte, men en reduksjon fra 42 til 40 millimeter gjør den enda litt mer elegant på håndleddet.

Matrix Green Fumé
I første omgang kommer modellen med en slående grønn skive som mørkner mot ytterkanten (fumé). Det gir en litt utenomjordisk uttrykk og vil gi masse liv under varierende lysforhold. Høyst trolig vil nok modellen komme med mer subtile skivevarianter senere, dersom du finner grønnfargen litt for heftig for egen smak. Det sportslige og røffe preget understøttes av en vanntetthet til 120 meter.

Gjennom safirglasset i baklokket har du innsyn til Mosers eget HMC 200. Det er selvtrekkende og leverer 72 timers gangreserve, samtidig som finisjeringen og den skjeletterte rotoren i gull er en fryd for øyet.

H. Moser & Cie Streamliner Centre Seconds har en veiledende pris på 18.000 euro.