Henter inspirasjon fra ulike deler av Japan for å feire Seiko´s 140 årsjubileum.

Kun 11 år etter at Kintaro Hattori grunnla sitt selskap som 21 åring åpnet han sin første fabrikk, og historien om Seiko ble startet. 


pressemelding

Da Kintaro Hattori grunnla selskapet sitt i 1881 var han bare 21 år gammel. I løpet av de femti årene Hattori ledet Seiko ble selskapet det ledende klokkemerket i Japan, med egne designkontorer og fabrikker. Denne prestasjonen var et direkte resultat av hans mål om at Seiko skulle være «Always one step ahead of the rest». Ordene hans gir gjenklang fremdeles og fortsetter å inspirere Seiko den dag i dag. Gjennom året vil Seiko gi ut en kolleksjon klokker som vil representere ånden i Kintaro´s ord og beære 140 årsjubileet til grunnleggelsen av Seiko. Feiringen starter med en kolleksjon av Prospex, Presage og Astron klokker som er inspirert av ulike landskap fra hav og land, samt bybilder fra Japan.

En Prospex kolleksjon inspirert av landskapet på Iriomote Island 

Prospex dykkerklokkene er inspirert av øyen Iriomote. SPB207, SLA047, SSC807.

Øyen Iriomote i Okinawa tiltrekker seg dykkere fra hele Japan og resten av verden. Øyens rike korallrev bugner av maritimt liv, men dens spesielle sjarm ligger i uberørte mangroveskogen som omgir den. Videre er Iriomote hjemmet til flere arter av flora og fauna som er sjeldne og i noen tilfeller unike før øyen. Med korallrevene, jungelen, mangroveskogen, strender, elver og fosser er Iriomote en øy med rik og variert skjønnhet som gjenspeiles i den dype grønne fargen på urskiven i denne nye kolleksjonen av Prospex-modeller.
 
To mekaniske klokker i denne Iriomote-inspirerte kolleksjonen er basert på Seiko´s 1968 dykkerklokke. Den ene klokken er et 300 meter vanntett dykkerur med en unik, helstøpt kasse. Passende for dykking, er denne klokken laget, montert og justert av dyktige håndverkere i Shizukuishi og er drevet av 8L35 urverket, som er spesielt laget for dykkerur. Det andre mekaniske uret er en moderne tolkning av originalen fra 1968. Den er vanntett til 200 meter. Begge klokkene er limiterte modeller, til hhv. 3000 og 6000 stk. Den tredje klokken er en solar kronograf som er vanntett til 200 meter. Dette er også en modell som er limitert til 4000 stk. Alle tre klokkene kommer med stållenke, samt at det medfølger en ekstra silikon rem. Alle tre klokkene vil være tilgjengelig i mars hos Seiko Boutiques og utvalgte Seiko forhandlere i Norge og Sverige. Veil priser fra; 16 998,- (SPB207), 39 950,- (SLA047) og 9 998,- (SSC807).

En Presage Sharp Edged automatikk klokke inspirert av soloppgangen over Tokyo.

SPB205

Introdusert i 2020, kombinerer Presage Sharp Edged rene overflater med skarpe vinkler som sammen gjør at klokken kan glitre uavhengig av hvor lyset treffer. I liket med andre klokker i denne kolleksjonen har urskiven et Asanoha mønster som har blitt brukt i tusenvis av år i flere Japanske tekstiler. Gullfargeaksentene til indeksene og viserne er satt på en svart urskive for å minne om sollyset som lyser opp Tokyo ved tidlig soloppgang. Uansett om klokken er på stållenken eller den svarte lærremmen som medfølger klokken, tilbyr Presage modellen et annerledes og moderne perspektiv av tradisjonell japansk estetikk. Denne modellen er limitert til 4000 stk og er tilgjengelig fra februar på Seiko Boutiques og utvalgte forhandlere i Norge og Sverige. Veil priser fra; 12 998,- 

Astron fanger skjønnheten av kirsebærblomsten om natten

SSH083

Den japanske fortryllelsen med kirsebærblomstring strekker seg langt utover den tiden det er dagslys. Yozakura er navnet på disse vakre blomstene med kortvarig blomstringstid, men som gir en eterisk og magisk glød til området rundt dem. Med en svart urkasse og lenke som er inspirert av nattehimmelen, fanger den dype lillafargen på urskiven skjønnheten av Yozakura. Denne subtilt farget urskiven blir mørkere mot klokken seks, noe som gir en mystisk dybde og styrker illusjonen om at det er en mild vårkveld i Japan. Urkassen har samme buet silhuett og de samme vide «lugsene» som 1969 Quarts Astron og bruker den nyeste og mest avanserte GPS Solar Dual-Time urverket, 5X53 som justerer seg til korrekt tid hvor som helst i verden. Den unike Astron klokken vil være tilgjengelig som en limitert modell til 1500 stk. Klokken vil være tilgjengelig i Seiko Boutiques og utvalgte Seiko forhandlere. Veil pris; 24 950,- 

Seiko 140 årsjubileumsklokker Limited Edition

 SLA047
 SPB207
SSC807
SPB205
SSH083

 Nyheter

WatchMore

Brandnews

Watchvideo

 • Reverso Tribute Nonantième | Jaeger-LeCoultre

  See more
 • Oris: Introducing the AquisPro Date Calibre 400

 • Historien om Kintaro Hattori

  Commemorative Movie of His 160th Anniversary

 • The IWC Pilot's Watch Chronograph Edition

  "Tribute to 3705"

  See more
 • The TAG Heuer

  Carrera Porsche Chronograph 44mm Calibre Heuer 02

 • MeisterSinger – med fokus på øyeblikkene!

  Livet blir ikke målt i minutter og sekunder, men i øyeblikk er et slagord som fanger selve essensen til sveitsiske MeisterSinger.

  See more
 • Seiko Prospex SPB191

  Se unboxing av Seiko Prospex SPB191 "Shogun"

 • The 2021 Zenith Chronomaster Sport

  A sharp new look outside, a significant boost inside.

 • Seiko Presage Unboxing

  Se unboxing av Seiko Presage SRPE41J1 

 • Rolex Sky-Dweller på OysterFlex

  Blant de aller mest avanserte klokkene i Rolex’ katalog finner vi Sky-Dweller – en klokke som både har visning av to tidssoner og årskalender.

  See more
 • På hånden: The Longines Spirit 40 mm

  I fjor høst lanserte Longines sin nye Spirit kolleksjon. Med øket fokus på nøyaktighet og presisjon i en klassisk pilotklokke innpakning, så regnes lanseringen som en av de viktigste for Longines de seneste årene.

  See more
 • Respekt til Oris

  Oris hever nå standarden for sine nye klokker med et flunka nytt egenprodusert urverk. I dag lanseres urverket i en ny Oris Aquis Date. Les mer om klokken her:

  See more
 • MeisterSinger

  - the single-hand watch brand

  See more
 • Breitling SuperOcean Heritage 57

  Med sitt kule og avslappede uttrykk er Breitlings SuperOcean Heritage 57 en klokke som sender tankene tilbake mot slutten av 1950-tallet.

  See more
 • Breitling lanserer Chronomat for damene

  Les artikkel publisert hos The Watch

  See more
 • Kronaby

  Hvordan virker smartklokken fra Kronaby Sweden?
   

  See more
 • The New H. Moser & Cie.

  Streamliner Flyback Chronograph Automatic Funky Blue

  See more
 • Von Doren - Uræd

  Som kanskje mange vet er mannen bak Von Doren, Øyvind Von Doren Asbjørnsen, tidligere filmskaper. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at merket aktivt bruker videoer i markedsføringen.

  See more
 • Bell & Ross BR 05 Chrono

  I fjor høst lanserte Bell & Ross sin BR 05, som selskapets svar på den «horologiske flodbølgen» av sportsklokker med integrert lenke som har blitt lansert den senere tiden. En kategori klokker som er viktigere enn noen gang og hvis popularitet ikke virker å avta. Nå utvider Bell & Ross sin kolleksjon - med stoppeklokkefunksjon i den helt nye BR 05 Chrono.

  See more
 • Edox - Delfin Mecano Documentary

  Se dokumentar om Delfina Mecano modellen fra Edox

  See more
 • Maurice Lacroix Aikon Venturer

  Unboxing av den nye Maurice Lacroix Aikon Venturer

  See more
 • Seiko Prospex Alpinist SPB199J1 Unboxing.

  Se unboxing av den nye Seiko Prospex alpininst.

  See more
 • Omega on deck

  The 36th edition of the “Auld Mug” will mark OMEGA’s third time as Official Timekeeper. Having already timed the America’s Cup in 2000 and 2003, we’re back on board in 2021. Proud to serve the world’s best sailors on the waters of Auckland’s Waitemata Harbour and deliver split-second precision, even in the choppiest seas.

  See more
 • Silver Snoopy

  OMEGA Presents: The Speedmaster “Silver Snoopy Award” 50th Anniversary

  See more

Artikler