Hermès H08

Stramme og flytende linjer, robust og elegant. Den nye H08 modellen fra Hermès føyer seg inn i det franske motehusets herreunivers.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti Foto: Hermès


H08 symboliserer en langsiktig visjon av tid, side om side med hektisk livsstil. Den moderne, men tidløse nye Hermès H08-klokken tar pulsen til det moderne mennesket. Det er et objekt som fremmer balanse og dialog mellom motsetninger og kontraster.

Teft for detaljer og tålmodig ervervet kompetanse fra urmakernes håndverk, får frem fart og bevegelse. Den sportsinspirerte designen forener stramme og flytende linjer, den sirkulære urskiven er innrammet av en kasse med myke kanter hvor vinkler og kurver smelter sammen til en sømløs helhet. Leveres i svart, grått og antrasitt med remmer i blått og oransje.

H08 er seriøs og sensuell, robust og elegant, matt og blank, mangefasettert akkurat slik som Hermès-mannen. Hermès’ nye H08-klokke er nøye integrert i mannens univers i huset som Véronique Nichanian har formet de siste tre tiårene. Med perfekte kutt, sensuelle materialer og upåklagelig standard for komfort som fellesnevnere.

Det gåtefulle navnet H08 antyder grafikk, matematikk og metafysikk. Den karakteristiske originale fonten til tallene passer med objektet, inkludert 0 og 8 tall med form som harmonerer med kassen. Tallet 0 symboliserer tomhet, mens det horisontale 8 tallet symboliserer uendeligheten. Som en reise mellom alt og ingenting. Som en gjenspeiling av mystikken rundt begrepet tid.

Den nye Hermès H08 serien er mekanisk og selv-opptrekkende med Manufacture Hermès H1837 urverk, og tilbyr tre store modeller med screw-down krone. Den ene har kasse i kompositt med satinbørstet og polert keramisk bezel. Den sorte gullbelagte skiven har selvlysende arabiske tall og svarte nikkelbelagte visere for timer, minutter, sekunder og dato ved klokken halv fem.
Svart gummirem er sikret med titanium butterfly lås. To andre varianter kommer i matt svart DLC-belagt titan og den andre i satinbørstet titan – som rammer inn en svart nikkelbelagt urskive med blå eller svart rem, eller en svart eller oransje gummirem.

I tillegg til komfort, illustrerer den vevde remmen spesielt utviklet for Hermès H08, en stil som er like sporty som den er sofistikert, helt i samsvar med Hermes herreklær.