Klokkeklang til en fornuftig pris fra Meistersinger

Meistersinger lager de svært gjenkjennbare klokkene med kun én viser. Dette har det tyske merket holdt på med siden 2001, og de har med det blitt en sterk representant for moderne urmakeri. Den nye Bell Hora er en gjennomarbeidet og typisk Meistersinger med sin ene viser, men den gir også lyd fra seg ved hvert timeslag.


Skrevet av Monochrome/Kristian Hviding Kvam


Når Meistersinger viste oss den nye Bell Hora ble vi overrasket over kombinasjonen, og vi stilte oss umiddelbart spørsmålet, hvor mye koster denne herligheten? Meistersinger er kjent for å lage klokker med en fornuftig pris, men vi har alle sett hva andre merker tar av påslag for komplikasjoner som dette.

Vel, katta ut av sekken, rett under 3500 EUR. Det må sies å være langt lavere enn hva vi hadde sett for oss.

Det neste spørsmålet kommer umiddelbart, hvordan har de klart å få til dette?

Svaret er like enkelt som det er genialt. Meistersinger har allerede en «jumping hour» modul, som de nå har brukt som base for utviklingen av denne «striking hour» komplikasjonen. Den eldre modulen har nå blitt modifisert til å utløse ett hammerslag hver time. Lyden som utløses har en klar og nesten metallisk kvalitet. Og pusheren som sitter kl.2 gir oss en mulighet for å skru av og på klang-funksjonen.

Klokken kommer med i pent polert kasse med lekre linjer. Med sine 43 mm i diameter er klokken litt stor for noen, men den sitter godt på de fleste håndledd. At klokken er vanntett til 50 m er ingen selvfølge for en klokke med lydkomplikasjon, men her har Meistersinger klart å få det til.

Urverket er basert på det velprøvde Selitta SW200 med den tidligere nevnte «striking hour» modulen. Totalt gir dette et urverk som slår med 4 Hz, og 38 timers gangreserve. Urverket prydes av klassisk Geneve striper og Perlage.