Latterlig lett fra Zenith

Med DEFY Classic-serien har Zenith laget sin egen plattform for å utforske hva tradisjonelt sveitsisk klokkemakeri kan være. En blanding av de klassiske DEFY-modellene og et tydelig fremsynt design blandes – og nå med karbonfiber i både kasse og lenke.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Det særegne DEFY-designet spenner i dag over en rekke modeller av ulike avansert karakter. Fra de minst avanserte i Classic-serien til de ultratekniske søsknene med både én og to tourbilloner. Nyheten DEFY Classic Carbon gjør bruk av sort karbonfiber som gir et helt særegent utseende, sammen med en latterlig lav vekt på 65 gram – lenken inkludert. For øvrig er det første gang en serieprodusert klokke leveres med en lenke som er utelukkende produsert av materialet.

Stealth
Fortsatt er klokken en enkel trehåndsvariant med normal tidsvisning, sentralt montert sekundviser og et datovindu klokken seks. Det åpne skivedesignet er mattet ned og gir, sammen med den spesielle strukturen i karbonfiberet, et svært stealth-aktig utseende. Samtidig har du innsyn til det egenproduserte Elite 670 SK-urverket.

Urverket, som er selvtrekkende ved hjelp av en stjerneformet og Zenith logo-inspirert rotor, kan også nytes gjennom safirglasset i baklokket. Urverket leverer gode tekniske egenskaper med blant annet en balansefjær i antimagnetisk silisium - og en meget akseptabel gangreserve på 50 timer.

Zenith DEFY Classic Carbon leveres på omtalte lenke eller på en sort gummirem med foldespenne av titan og karbon. Prisen internasjonalt er satt til hhv. 19.900 / 11.900 sveitsiske franc.