Linde Werdelin Oktopus Moon Titanium

Når Oktopus Moon gjør sin debut i titan, er det i kombinasjon med varme brunlige toner. Kombinert med en fotorealistisk månefasevisning og detaljer i roségull, er resultatet ulikt det meste annet på markedet.


Skrevet av Jørgen Erdahl


På tross av å ha blitt utviklet som en dykkerklokke for det danske forsvaret, skiller Oktopus seg ut i mengden armbåndsur for bruk under vann. Med sin mangefasetterte kasse og helt fraværende rotérbare bezelring har det danske selskapet skapt noe som skiller seg ut. Nå kommer den i en kasse av grad 2 titan. Det betyr lavere vekt, men fortsatt vanntetthet til 300 meter.

Fotorealistisk månefase
Med en skjelettert skive i fem lag, visere og krone i roségull er det mye som trekker oppmerksomheten på nylanseringen. Likevel er kanskje den spesielle roterende månefasevisningen selve esset i ermet. Her brukes faktiske bilder av månen, som kommer spesielt til sin rett når mørket faller på – og det blålige selvlysende materialet lyser opp. Dette går også igjen på visere og skiven, samt logoen med sin uvanlige plassering klokken åtte.

Den grå fargen på kassens titan tones ytterligere ned med bruken av bruntoner i både skive og på den medfølgende remmen. Således blir detaljene i roségull brytninger mot det industrielle designet som preger klokken, og gir med det et hint av luksus.

Oktopus Moon Titanium kommer i en 44 x 46 millimeter stor kasse, som måler 15 millimeter i høyden. På innsiden tikker et selvtrekkende urverk som leverer 44 timer gangreserve. Oppgitt pris er 133.819 kroner og klokken vil kun bli produsert i 59 individuelt nummererte eksemplarer.