Longines Avigation Big Eye i titan er en fryd for øyet

Longines har vært av de merkene som har levert stort sett solide nyutgaver av  eldre klokker de siste årene. Den nåværende Heritage-kolleksjonen er sterk. En av mine favoritter er den klassiske Big Eye kronografen. Og nå, har Longines i oppgradert til titan og nye skivevariant.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


Den eldre utgaven av Big Eye (L2.816.4.53.2) viste kvaliteter som fantastisk bærekomfort, solid byggekvalitet og et godt design. Alt dette til en rimelig pris.

Om titankassen i nyutgivelsen av Big Eye (L2.816.1.93.2) gir den samme bærekomforten og solide inntrykk gjenstår å se, men den nye skivevarianten er utvilsomt flott. Skiven har en grovt kornet finish med nydelig sjattering i petrol blå farge. Tallindeksene i en litt lys fauxtina står fint mot den blå fargen i skiven og de sorte subdials.

Mange har sett seg lei av klokkehusenes evige jag etter å trekke frem historiske klokkedesign og slenge på litt gul Luminova (fauxtina). Og jeg er tildels enig i det. Ofte er det mindre vellykket. Big Eye på den annen side, er etter min mening av de mer vellykkede.

Alt i alt er dette en klokke jeg har store forhåpninger til. En nærmere gjennomgang av klokken håper jeg Longines kan legge til rette for at vi kan gjøre når den kommer i handelen.

L2.816.1.93.2

 

URVERK
Automatisk urverk Cal L688 (ETA A08.L01)
54 timers kraftreserve

KOMPLIKASJONER
Time, minutt, liten sekund kl.9
Kronograf med sentral 60-sekunder, 30-minutt teller kl.3 og 12-timer teller kl.6

KASSE
Titan 41 mm

SKIVE
Grovkornet Petrol Blå med SuperLuminova® tallindekser

VISERE
Sorte sandblåste visere belagt med SuperLuminova®

VANNTETTHET
Til 3 bar (30 meter)

GLASS
Safir glass med flere lag anti-refleksiv coating

PRIS
34.890 kr