Longines - Avigation Watch Type A-7

Sveitsiske Longines’ er unektelig knyttet til luftfartshistorien gjennom sine kreasjoner helt siden den spede starten av fly på begynnelsen av 1900-tallet. Nå kommer en nytolkning av den US Air Force-bestilte kronografen A-7 som ble bestilt i 1935.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Nylanseringen er på mange måter tro mot originalen, med den 40 grader forskjøvne skiven som selve signaturelementet. Den uvanlige orienteringen av skiven var ment for at pilotene på en enkel måte kunne lese av tiden, uten å ta hendene av spakene i cockpit. Også den single kronen er plassert for enkel håndtering med hansker på hendene – og her kan alle funksjonene på kronografen også styres. Start – stopp – nullstill.

Historiske nikk i fleng
Avigation Watch Type A-7 1935 er spekket med historiske særtrekk. Eksempler er den matte sorte skiven, store arabiske numeraler, de karakteristiske «katedral-viserne» og minuttskalaen langs skivens ytterkant. Det hele huses i en 41 millimeter stor urkasse av rustfritt stål som festes rundt håndleddet med en brun skinnrem. Beige Super-LumiNova sikrer god lesbarhet også i mørke omgivelser.

På innsiden finner vi et kolonnehjulsbasert kronografurverk som er spesielt utviklet for Longines av ETA. Verket er selvtrekkende og har en solid gangreserve på 54 timer. Urverket inkluderer også en datovisning klokken seks – og som er det kanskje tydeligste skillet fra originalen.

Norsk veiledende pris er satt til 34.690 kroner.