Longines finpusser DolceVita

Med sin elegante rektangulære urkasse med myke former, forsøker Longines å fange essensen av det søte italienske liv. Nå finpusser de kolleksjonen med en elegant sektorinndelt skive og benytter samtidig anledningen til å utvide valgmulighetene innen utskiftbare remmer.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Siden 1997 har DolceVita-kolleksjonen vært en del av Longines kolleksjon, og gjennom årene fått sine naturlige utvidelser. Modellen bygger på arven fra 1920-tallets design og former, som selskapet selv ønsker skal sende tankene rett solrike, glamorøse og late dager i Italia.

Sektorinndelt skive
Som en ekstra forsterker på klokkens allerede Art Deco-inspirerte stil, lanseres nå en sektorinndelt skive. Det skaper motsetninger, men samtidig balanse gjennom de ulike sølvtonene og finisjeringen. Tydelige sorte arabiske numeraler, lange timemarkører og den diskré minuttskalaen langs ytterkanten skaper kontrast, mens et nedtonet krysshår i senter er med å fremheve de blå viserne.

Med utskiftbare remmer skapes muligheten for å gi klokken ytterligere særpreg, samtidig som man enkelt kan matche antrekk eller humør. Nye lærvarianter i sort, blå eller gyldne toner introduseres og tilbys også i ulike størrelser. Klokkens mulighet for lenke gir et ytterligere alternativ for eieren.

Longines DolceVita med sektorinndelt skive leveres i to ulike størrelser (27.70 x 43.80 mm eller 28.20 x 47.00 mm) med et selvtrekkende mekanisk urverk på innsiden. Nyhetene vil være leveringsklar ila. april og veiledende pris er satt til 16.390 kroner.