Longines Heritage Classic Sector

Sektorskiver har fått sin definitive renessanse. De siste årene har flere merker gjenoppdaget sektorskivene, og Longines har ligget i førersetet med sin historiske Heritage modellserie.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


Longines har med sin mangfoldige backkatalog en historikk å trekke på som gir mulighet til å tilfredsstille klokkefansens higen etter vintageinspirerte klokker. Med årets Heritage Classic Sector i sort følger de opp suksessen de hadde i 2019 med sin versjon med sølvskive.

Klokken leveres med enten klassisk riskorn-lenke eller en cognacfarget lærrem.

En 38,5 mm kasse med elegante linjer spiller opp en flott grafisk sektor skive. Typisk for sektorskiver er at skiven er delt opp i flere soner, hver sone med forskjellig finish eller farge. I denne grafiske skiven er innersirkelen matt sort og gir en perfekt bakgrunn for de elegante og smale sølvviserene. Sirkelen med timemarkeringer har en sirkulær børstet finish i antrasitt. Sekundvisningen har en rillet finish.

Urverket har på den annen side ingenting med skiveinspirasjonen fra 30-tallet å gjøre. Siste generasjon L893 er spesielt utviklet for Heritage kolleksjonen og har 5 års garanti.

Longines Heritage Classic Sector blir tilgjengelig fra midten av juli, og starter på 20.790 kr.

Referanse: L2.828.4.53.2 (rem) / L2.828.4.53.6 (lenke)
Urverk: Automatisk L893 (ETA A31.501)
Komplikasjoner: Timer, minutter og liten sekund.  
Gangreserve: 72 timer
Kasse: 38,5 mm stål
Glass: Safir
Skive: Sort sektor med hvitmalte markeringer og polerte sølvvisere
Vannresistens: 3 Bar (ca 30 m)
Lenke/Rem: Stål riskorn-lenke med foldespenne, eller cognac lærrem med spenne.