Longines Heritage Military Marine Nationale

Etter flere meget vellykkede nylanseringer i Heritage-serien de siste par årene er tiden kommet for en ny liten perle fra Longines. En relansering av spesialutgaven laget for det Franske Sjøforsvaret.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


I 1947 ble Longines bedt om å levere en klokke som tålte juling til det franske sjøforsvaret. De trengte en klokke som var presis og som kunne dykkes med. Resultatet ble en 33,5 mm stor referanse 5774 med det velkjente 12.68N urverket på innsiden. Baklokket var inngravert med «M.N» for Marine Nationale og «Longines FAB. SUISSE».

Relanseringen av klokken bærer de samme kjennetegnene på baklokket, men størrelsen er økt betraktelig til en litt mer moderne 38,5 mm. På innsiden tikker et automatisk L888.5 urverk med en silikon balansefjær. Et domet safirglass gir også et moderne tilsnitt samtidig som klokken beholder en vintage følelse.

Resultatet er en sjarmerende klokke med masser av personlighet, og det til en ganske moderat pris på 20.290 kr. Klokkene forventes levert høst/vinter 2020.Fakta:Longines Heritage Military Marine Nationale

Referanse:                   L2.833.4.93.2

Urverk:                         Cal L888 (ETA A31.L01) Automatisk -  64 timers kraftreserve - 25.200 slag pr time

Komplikasjoner:        Time, minutt, sekund

Kasse:                          Stål - 38.5 mm

Skive:                           Sandblåst gylden - 12 timers arabisk tallindeks - Super-Luminova

Visere:                         Blånert stål - Super-Luminova

Vanntetthet:                3 bar (30 m)

Glass:                           Domet safirglass -  Antirefleksjonsbehandlet

Rem:                             Cognac lær