Longines Spirit Green

Fjoråret ga oss den helt nye «Spirit»-kolleksjonen fra Longines. Selv om familien inneholder en rekke attraktive modeller, er kanskje den 40 eller 42 millimeter store basemodellen selve hjørnestenen – og nå kommer den med en attraktiv skive i grønn.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Longines har lenge hentet frem og relansert svært vellykkede modeller fra sin lange og rikholdige historie. Spirit på sin side var imidlertid ingen relansering av historiske referanser, men snarere en ny kolleksjon smidd på klassiske designprinsipper, paret med moderne proporsjoner og tekniske løsninger.

Deep Green
Basemodellen finnes allerede med skive i sort, hvit og sølv, og nå utvides altså valgmuligheten med en dyp grønn fargetone. Det har blitt rene motefargen det siste året, med flust av lanseringer fra en rekke ulike merker. Motefarge eller ikke, den mørke grønne fargen kler Spirit-klokken på en utmerket måte, og fremhever de klassiske og pilot-inspirerte trekkene.

Andre tekniske attributter er identisk med sine søsken, inkludert den praktiske løsningen for raskt og verktøyfritt bytte mellom rem og lenke. På innsiden av urkassen i stål finner man også her et merkeeksklusivt urverk fra anerkjente ETA, som byr på COSC-sertifisert nøyaktighet, balansefjær i anti-magnetisk silisium og en gangreserve på solide 64 timer.

Nyheten Longines Spirit Green har fått en norsk veiledende pris på 21.790 kroner. Med på kjøpet får man fem års garanti og klokken er tilgjengelig hos autoriserte forhandlere nå.