Longines Spirit «Titanium Collection»

Få merker har en like innholdsrik historie rundt pilotklokker som Longines. Med fjorårets introduksjon av kolleksjonsfamilien «Spirit», forsøkte det sveitsiske merket (med den bevingede logoen) å hente frem klassiske visuelle trekk - i kombinasjon med moderne linjer. Nå utvides valgmulighetene ytterligere, med utgaver i titan.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Oppskriften på nylanseringene er velkjent og tydelig i familie med de eksisterende variantene i familien. Likevel tilfører urkassen i titan en mørkere farge enn sine ekvivalenter i stål, samt lavere vekt på håndleddet.


Gulltoner
For Longines gjør også andre endringer på de to utgavene (40 eller 42 millimeter), utover kassematerialet. For der kassematerialet er med å gi klokken et mer moderne utseende, er resterende designelementer nesten som en motvekt som trekker det hele tilbake mot det klassiske.

Først og fremst er datovinduet fjernet helt og kombinert med et «varmt» skivedesign, hvor man henter inn gulltoner, gir det tydelige klassiske vibber og symmetri. Kombinert med lenke i titan eller antrasittfarget nylonrem, som begge kan skiftes uten bruk av verktøy, står også brukeren fritt til å dresse klokken opp eller ned.

Selv om kassematerialet er nytt, beholdes en oppgitt vanntetthet til 100 meter. Sammen med et selvtrekkende urverk (L888.4) på innsiden, som leverer 72 timer gangreserve, COSC-sertifisering og balansefjær i silisium, vitner det som en klokke som tåler hverdagens utfordringer.

Longines Spirit «Titanium Collection» vil  få en norsk pris fra 27 290.- kroner, hvor utgaven med lenke blir noen tusenlapper dyrere enn om man kun ønsker nylonrem.