Maurice Lacorix Aikon chronograf skeleton

Aikon har blitt Maurice Lacroix’ viktigste familie, da spesielt etter introduksjonen av utgaver med automatiske urverk. I 2018 kom Aikon Automatic som skjelettert utgave, og nå er det tid for å følge opp med kronografvarianten.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Nylanseringen følger samme oppskrift som sine familiemedlemmer med skarpe og definerte vinkler på den 44 millimeter store urkassen, med de velkjente seks klørne som visuelt fester safirglasset til bezelen. Her har man valgt designet fra Aikon Venturer med tall fremfor helpolerte varianter – noe som gir god mening i en klokke med stoppeklokkefunksjon. Det gjør også at man helt har fjernet ytterligere timemarkører, utover minuttskalaen som ligger slankt langs indre del av bezelen.

Urverket, ML206, er for øvrig det samme som vi så på Masterpiece Chronograph Skeleton tilbake i 2016 og baserer seg på velkjente Valjoux 7750. Denne varianten av urverket er spesielt tilrettelagt for nettopp klokker med fullt innsyn også fra skivesiden og man legger merke til pene detaljer som de slanke sorte broene og det åpne fjærhuset. Dette oppnås ved hjelp av ulike finisjeringsteknikker og bruk av DLC-belagte elementer i ulike farger. Det gir ekstra dybde, liv og kontrast.Maurice Lacroix Aikon Chronograph Skeleton leveres på en sort kalveskinnrem med hvite kontrastsømmer og forventes klar til levering ila. mars/april. Norsk veiledende pris er 69.990,-.