Maurice Lacroix lanserer Aikon Automatic Chronograph i titan

Aikon-serien har vist seg suksessfull for sveitsiske Maurice Lacroix de siste par årene. Det har ført til stadige utvidelser spredt over kolleksjonens familiemedlemmer, og nå kommer kronografvarianten i ny og lettere innpakning av titan.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Bruken av titan har for alvor gjort sitt inntog i klokkeindustrien, og med sin litt mørkere farge, styrke og letthet er det ikke rart å skjønne hvorfor. På nyeste Aikon Automatic Chronograph kombineres det mørkere metallet mot en mørk grå skive og blå underskiver. Rhodium-belagte indekser og visere gir kontrast mot bakgrunnen og selvlysende materiale øker lesbarheten i mørke omgivelser. Det nye fargetemaet skiller også modellen lett fra de eksisterende, som finnes tilgjengelig på stålvarianten

Like tekniske spesifikasjoner
Bortsett fra materialendringen og skivefargen beholdes de vesentlige fysiske mål og tekniske spesifikasjonene. Det vil si en 44 millimeter stor og 15 millimeter høy urkasse, som holder vannet ute ned til 200 meter. På innsiden tikker et selvtrekkende mekanisk urverk som leverer 48 timer gangreserve - og som i tillegg til stoppeklokkefunksjonen også byr på en praktisk visning av ukedag og dato.

Reduksjonen i vekt og endret materiale setter deg litt ekstra tilbake, sammenlignet med den eksisterende stålvarianten. I titan har Aikon Automatic Chronograph fått en norsk veiledende pris på 39.990 kroner, som er nøyaktig ti tusen over sitt søsken i stål.