MeisterSinger Perigraph
MeisterSinger Perigraph

MeisterSinger – med fokus på øyeblikkene!

Livet blir ikke målt i minutter og sekunder, men i øyeblikk er et slagord som fanger selve essensen til sveitsiske MeisterSinger. For med én enkel viser formidles både historisk inspirasjon og fremtidsrettet visjon gjennom de unike klokkene.


Skrevet av Redaksjonen / Partnerinnhold


I skogen av klokkemerker kan det ofte være vanskelig å skille seg ut i mengden. Klokkene fra MeisterSinger klarer likevel den utfordrende kunsten, for svært få merker har omfavnet tidsvisningen på samme måte som det tyske merket. Én viser – som i sin enkelhet sender tankene mot historiske solur, tårnklokker og lommeur, samtidig som persepsjonen av tid utfordres til å handle om de viktige øyeblikkene. Øyeblikkene hvor tiden er det dyrebare – og ikke de enkelte minuttene eller sekundene.

20 år med prisvinnende design
Siden oppstarten i 2001 har grunnlegger Manfred Bassler og teamet fokusert på å skape merkets unike identitet. Den karakteristiske nåleviseren, de tosifrede numeralene og de 144 tydelige indeksene er alle med å skape enkelhet og eleganse, til det punkt at de har blitt en del av merkets DNA. Det har bragt anerkjennelse og resultert i et tyvetalls designpriser, både for klokkene og for merkets MSA01-urverk.

MeisterSingers tekniske kompetanse har også gjort at flere av klokkene har egenutviklede urverk eller urverksmoduler, med svært gode egenskaper og spennende detaljer som er med å utvikle merkets design.

Unike klokker – for alle
Selv om baseoppskriften er tro mot merkets visjon klarer MeisterSinger å skape unike klokker gjennom endring i størrelse, materialbruk, farger og ved bruk av ulike tilleggskomplikasjoner. Datovindu, månefase, ukedagsvisning og gangreserve er alle benyttede ingredienser, og den rikholdige kolleksjonen skaper derfor et bredt utvalg hvor alle kan finne en stil som appellerer og begeistrer. Fra den enkle N°01 til den visuelt engasjerende Lunascope. Eller med fokus på det teknisk intrikate i nyheten Astroscope eller kanskje den sporty Salthora Meta X.

MeisterSingers omfattende kolleksjon omfatter også spesialutgaver som den årlige tradisjonen «City-Edition», eller de spennende variantene i Bronze- og Black Line. Med sine unike klokker vil uansett valg være en yndet partner i hverdagen, og passe nærmest enhver anledning.

Persepsjonen av tid
MeisterSinger henter sin logo og sitt navn fra historiebøkene, inspirert av Richard Wagners opera «The Meistersingers of Nuremberg». For MeisterSinger handler det om å lage en ny tone i dagens klokkedesign. Samtidig understrekes merkets avbalanserte tolkning av tid ved bruken av musikknotasjonen fermate, som angir en liten pause eller at en note skal holdes lengre.

For det særegne designet gir brukeren muligheten til å nyte tiden på en roligere måte, i et ellers travelt samfunn. Den rolige bevegelsen på viseren gir en ny definisjon til hvordan vi leser av klokkeslettet på et armbåndsur og derfor en ny persepsjon av tiden. Det er i perfekt harmoni med merkets filosofiske tankegang, hvor målet er å stresse ned og ta vare på øyeblikkene. Nærmest som en reise tilbake i tid, med énhåndsklokkene i Westminster Abbey og Hour Tower på Markusplassen i Milano som historiske bevis på hvordan oppfattelsen av tiden har endret seg, i tråd med samfunnets industrielle utvikling.

Neo Pointer date
Neo Pointer date

Uansett klokke fra den rikholdige kolleksjonen byr derfor Meistersinger på noe eget og unikt. Armbåndsur som utfordrer og beriker hvordan vi verdsetter tiden og øyeblikkene.