Montblanc Heritage Pythagore Small Second Limited Edition 148

Når Montblanc lanserer de to nye “Heritage Pythagore Small Second Limited Edition 148” er den kanskje største nyheten kanskje å finne på innsiden av kassen. Der har selskapet nemlig funnet plass til et nyutviklet urverk som bygger videre på arven fra Minervas Calibre 48.


Skrevet av Jørgen Erdahl


For entusiaster med en svakhet for urverkskunst er det 1940-tallsutviklede Minerva (Pythagore) Calibre 48 et kjent navn. Urverket, som geometrisk bygger rundt det gyldne snitt, var både mekanisk kapabelt og kanskje mest av alt harmonisk og behagelig visuelt i sin arkitektur.

Det gyldne snitt
Ved å hente inspirasjon fra Calibre 48 har Minerva (som nå er en del av Montblanc) utviklet det helt nye Manufacture Calibre MB M14.08. Også her gjør urverkets arkitektur bruk av det gyldne snitt i broer, plater og også på finisjeringen som er gjort for hånd.

 

Urverket gjør sin debut i to nye klokker, som lanseres i et begrenset opplag på 148 eksemplarer hver. De deler alle vesentlige tekniske egenskaper, men kommer i en urkasse i hhv. hvitt gull med blå skive eller i kasse av roségull med brun skive.

Begge klokkene måler 39 x 9,5 mm og det nye urverket leverer en gangreserve på 80 timer og trekkes for hånd. En enkel Minerva-logo klokken fem avslører koblingen til den historiske urverksfabrikken. Oppgitt internasjonal pris er 18.500 euro.